Одна з країн НАТО може частково закрити небо над Україною

0
Одна з країн НАТО може частково закрити небо над Україною
Допомога Північноатлантичного альянсу збивати російські ракети над територією України, які прямуватимуть у бік Польщі

Про це розповів польський політолог та журналіст Марек Сієрант, пише УНІАН.

Зокрема він прокоментував у ефірі 24-го каналу заяву колишнього командувача Сухопутних військ Польщі Вальдемара Скшипчака, про те, що Північноатлантичний альянс має, за згодою з Києвом, збивати російські ракети над територією України, які прямуватимуть у бік Польщі, та попередити про це Кремль.

За словами Сієранта, наразі відповідних заяв від чинного політичного та військового керівництва Польщі не було, проте це було б правильно.

"Поки що таких офіційних політичних заяв у Польщі не було. Ба більше, не було також від військових. Але ми повинні розуміти, що така річ, звичайно, розглядається", – сказав політолог.

Він розповів, що нещодавно у Польщі пройшло опитування на предмет, чи потрібно домовлятися з Україною про збиття російських ракет, які прямують над нею у напрямку Польщі.

"Я вважаю, що це було б правильно", - наголосив політолог.

Сієрант зазначив, що таким чином можна було б, хоча б, частково закрити небо над Україною, зокрема, на заході держави. Тоді Україна зможе певні системи ППО направити на схід та захищати, наприклад, Дніпро чи Одесу, які не мають такого захисту, як Київ. Водночас фахівець заявив, що навіть такі заходи майже запізні, бо треба було їх запроваджувати значно раніше.

"Ми, українські та польські активісти, про це говорили з перших днів війни – щоб закрили небо над Україною, принаймні частково, хоча б, на 100–200 кілометрів, щоб тил України був безпечним, щоб там можна було виробляти зброю, зберігати передану зброю, гуманітарну допомогу, навчати військових", - вважає журналіст.

Зокрема, він пригадав наслідки атак на Яворівський полігон, що розташований поряд з українсько-польським кордоном. Тоді там загинули українці, які проходили відповідні навчання.

Політолог додав, якщо вдасться домовитися про часткове закриття неба, треба буде все дуже ретельно прорахувати, щоб уламки ракет якомога рідше падали на українські житлові будинки, школи, шпиталі, іншу інфраструктуру.

За його словами, Росія весь час демонструє погрози сусіднім країнам, та польський уряд не повинен допускати, щоб ракети окупантів залітали на територію Польщі, бо рано чи пізно це призведе до трагедії. Він додав, що загроза є не тільки для Польщі та Прибалтійських держав - під удар можуть потрапити Швеція, Норвегія, Фінляндія. Також деякі фахівці кажуть, що удар може бути завданий з Придністров’я по Молдові.

"Тому всі потрібно бути згуртованими та готуватися до найгіршого сценарію", - наголошує Сієрант.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні