Як волинські траси чиститимуть від снігу

0
0
Як волинські траси чиститимуть від снігу
У Волинській ОДА на оперативній нараді 10 грудня обговорили стан готовності дорожнього господарства до сталого проходження осінньо-зимового періоду 2019-2020 років.

Доповідали начальник Служби автомобільних дорог у Волинській області Анатолій Посполітак та т.в.о. начальника департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віктор Довгополюк.

Анатолій Посполітак розповів, що з метою своєчасної і якісної підготовки дорожніх господарств до роботи в осінньо-зимовий період 2019-2020 років Службою автомобільних доріг у Волинській області проаналізовано роботу дорожнього комплексу області у зимовий період минулих років.

– В рамках підготовки до зими підрядними організаціями проведені роботи з ремонту, фарбування та обладнання по мірі потреби проблисковими маячками та світлоповертальними шевронами 250 одиниць снігоочисної техніки і 79 одиниць обладнання до неї, – розповів головний дорожник області. – Станом на 6 грудня підготовлено 250 одиниць техніки та 79 одиниці навісного обладнання.

Окрім цього, для забезпечення безперебійного транспортного руху на дорогах області на балансі Служби автомобільних доріг є піщано-соляної суміші, солі з антизлежувачем, підготовлено 750 тонн холодних сумішей для ліквідації аварійної ямковості. Для складування протиожеледних матеріалів приведено в належний стан 3 стаціонарні та 34 тимчасові площадки.

– Для складування протиожеледних матеріалів приведено в належний стан 3 стаціонарні та 34 тимчасові площадки, визначено 34 місця відстою транспортних засобів, на яких можна розмістити близько 2082 автомобілі, – наголосив начальник Волиньавтодору.

– Також встановлено 389 комплектів знаків «Слизька дорога» на автомобільних дорогах загального користування державного значення. Підрядними підприємствами заготовлено паливно-мастильних матеріалів в кількості: 8,4 т бензину та 21,09 т дизпалива.

Віктор Довгополюк наголосив, що в разі погіршення погодних умов (сильні снігопади, хуртовини, заметілі інші природні явища та стихійні лиха), для недопущення перебоїв у русі автотранспорту автомобільними дорогами загального користування місцевого значення, окрім основних підрядних організацій будуть залучатись техніка і механізми інших організацій області, на договірних умовах буде залучено 34 одиниці техніки.

– Для того щоб зменшити ризики утворення заметів на дорогах загального користування під час сильних хуртовин підготовлено 1800 м. п. снігозатримуючих щитів. З яких уже встановлено 1620 м.п., – розповів посадовець.

Також налагоджена тісна співпраця зі Службою автомобільних доріг у Волинській області, автостанціями, перевізниками що забезпечують пасажирські перевезення з метою оперативного обміну інформацією про стан проїзду, введення відповідних обмежень або закриття руху на дорогах загального користування для дієвого та своєчасного реагування на надзвичайну ситуацію, що може виникнути в області.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні