--> Опалювальний сезон на Волині: на що скаржаться люди | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Опалювальний сезон на Волині: на що скаржаться люди

0
0
Опалювальний сезон на Волині: на що скаржаться люди
Договори на постачання електроенергії та скарги з початку опалювального сезону обговорили на оперативній нараді в облдержадміністрації

В області всі види робіт, які забезпечують безперебійне постачання послуг з теплопостачання, завершились ще до 1 жовтня 2019р. Станом на 20 листопада всі 863 котельні запущено в роботу. Всі 1122 об’єкти соціальної сфери, зокрема 435 дошкільні заклади, 642 учбові заклади та 45 лікарень, а також 100% житлового фонду підключені до опалення. Централізованим опаленням охоплено 1624 житлові будинки.

Це та інші питання, що стосуються опалювального сезону в області, обговорили на оперативній нараді, 20 листопада, під керівництвом заступника голови обласної державної адміністрації Валентина Цьося, за участю голови обласної ради Ірини Вахович, заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Мишковець, керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, керівників районів, міст та громад області, повідомили в пресслужбі Волинської ОДА.

Директор департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства облдержадміністрації Андрій Пиріг поінформував і про скарги, які надходять від мешканців області з початку опалювального періоду.

"Скарги умовно можна розділити на дві групи. Одна скаржиться на відсутність опалення в квартирі, а інша звертається з проханням відключити опалення через високі температурні показники зовнішнього повітря, щоб уникнути необгрунтованого спалення газу та нарахувань за недоцільне опалення. Аналіз показує, що однією з причин є втручання мешканців будинку в централізовану систему опалення, в першу чергу це стосується житлових будинків де встановленні лічильники. Окрім того, на перших поверхах де облаштовані об’єкти торгівлі, офісні приміщення виконуються незаконні роботи по заміні системи опалення, а це приводить до розбалансування централізованої системи опалення житлового будинку та порушення температурного режиму в квартирах, які розташовані вище першого поверху", – зазначив посадовець.

Зокрема, такі скарги надходили від населення міста Луцька, Ковеля та Володимира-Волинського.

За його словами, з початку опалювального сезону сталося понад 50 локальних проривів тепломережі. Аварійні ситуації виникали по причині зношеності теплових мереж. Також проблемним питанням залишається стан внутрішньо будинкових мереж. Фактично роботи по їх заміні не проводяться, а виконуються поточні ремонтні роботи. Варто зазначити, що усі аварійні ситуації, які виникають під час проходження опалювального сезону оперативно ліквідовуються аварійними бригадами.

Окремо обговорили питання заключення договорів на постачання електричної енергії на 2020 рік, адже період заключення стартує вже в грудні. Андрій Пиріг зазначив, що слід звернути увагу на норми чинного законодавства при проведенні закупівельних процедур, в тому числі відкритих торгів на 2020 рік.

"Ви маєте уникнути некваліфікованих постачальників електричної енергії, раціонально використовувати бюджетні кошти, а також забезпечити виключення випадків передчасного розірвання договорів та переходу на постачальника «останньої надії».

Нині в Україні є понад 1000 постачальників електричної енергії, на Волині – більше 110. Багато з них – «фірми-одноденки», які демпінгують ціну до 30 відсотків від середньо-ринкової ціни, тобто продають електроенергію, яка дешевша від генеруючих компаній – резюмував Андрій Пиріг.

Обласна державна адміністрації розробить рекомендації для органів місцевого самоврядування, аби уникнути проблем під час заключення договорів на постачання електроенергії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні