Лабораторія просто неба: у Луцьку вшосте влаштували «Наукові пікніки». ФОТО

0
1
Лабораторія просто неба: у Луцьку вшосте влаштували «Наукові пікніки». ФОТО
У неділю, 22 вересня, вшосте у Луцьку відбулися «Наукові пікніки».

Театральний майдан із 12-ї до 15-ї перетворився на наукову лабораторію просто неба, де відвідувачі експериментували, конструювали, спілкувались із науковцями та розвінчували міфи. Окрім цього, від кожного учасника для лучан та гостей передбачили складні завдання та квести, звичайно, найспритніші та найрозумніші отримали призи від організаторів.

Сьогодні дива науки презентували понад 20 учасників – STEM-школа Inventor, Музей технічного прогресу, кінологічний центр ГУНП у Волинській області, Центр науково-технічної творчості учнівської молоді, луцька школа №19 та гімназія №21, Мала академія наук, факультети хімії та екології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, Школа програмування та робототехніки Robocode, Волинський обласний центр зайнятості, Луцька гімназія № 21 імені Михайла Кравчука, Маленький Хогвартс, Луцький базовий медичний коледж та інші.

Під час фесту науки усі охочі долучилися до проведення дослідів з електродинаміки, побачити «Хімічний вулкан», як «горять» гроші, відвідали локації, де демонстрували закони електромагнетизму та інерції, оптичні ілюзії, вивчали вплив рідин одна на другу при різній густині тощо. А ще можна було запрограмувати робота, самому виготовити фарбу, зробити «Легокота», який мявчить, як справжній.

Участь у «Науковому пікніку» – чудова нагода талановитій молоді заявити про себе, свої можливості, винаходи; продемонструвати усім свої сили та знання у цікавій, ігровій, невимушеній формі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні