Коли терпіти головний біль небезпечно

0
1
Коли терпіти головний біль небезпечно
Часто люди, які мають головні болі, вирішують не приймати спазмолітичні та знеболювальні препарати. Однак, терпіти головний біль не завжди можна. Коли краще прийняти таблетки, а коли все ж потерпіти?

Коли мова йде про сильний біль, який зазвичай характерний для приступів мігрені, то терпіти лікарі не рекомендують.

Якщо не знімати біль, це може бути небезпечно не стільки для конкретного приступу, як в цілому на перебіг захворювання. Коли людина довго терпить біль, є вірогідність зниження "больового порогу".

Мігрень – що це? Повторювані напади інтенсивного головного болю. Досі не встановлено точної причини її виникнення. Напади мігрені вперше починають турбувати ще в дитинстві. Фахівці припускають, що захворювання може бути спадковим.

На мігрень страждає кожна п'ята жінка у світі, мігрень – на другому місці серед хвороб, які обмежують працездатність.


Також з часом можуть з’явитися неприємні відчуття в шкірі навіть під час впливу не больових стимулів. Таке явище називають алодинією.

Таким чином, люди з аллодинією можуть відчувати біль або дискомфорт, пропускаючи щітку через волосся, бриючи обличчя або ноги, торкаючись помірно гарячих предметів і навіть отримуючи ласки на шкірі.

При алодинії болісна реакція може відбуватися в будь-якому місці тіла.

Алодинія – що це? Біль у відповідь на подразнення, яке в нормі не викликає такої реакції. Біль характерний поколюванням, або відчуттям горіння.

Алодинія може бути симптомом декількох різних нервових станів, або це може виникнути самостійно.


Інший вид болю, який повинен вас насторожити – це раптовий сильно виражений біль.

Причиною може бути аневризма головного мозку, що являє собою випуклість на стінці однієї з головних кровоносних судин, які постачають кров у мозок.

Аневризма може лопнути, призвівши до внутрішньочерепного крововиливу. Якщо різкий головний біль з'явився раптово, рекомендується викликати швидку допомогу.

Тому, терпіти біль є сенс лише тоді, коли ви точно знаєте причини його виникнення та найближчим часом позбудетесь подразника.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні