СБУ закликали розібратися з російським впливом на перехід волинських громад до ПЦУ

0
4
СБУ закликали розібратися з російським впливом на перехід волинських громад до ПЦУ
В окремих районах області діють мобільні групи, що протидіють процесу переходу релігійних громад до ПЦУ.

Про це заявив перший заступник голови обласної ради Олександр Пирожик під час пленарного засідання сесії Волинської облради 16 травня, – повідомляє ІА "Волинські новини".

Олександр Пирожик порушив питання російського впливу на перехід релігійних громад до ПЦУ. Він повідомив, що у Камінь-Каширському, Ратнівському, Маневицькому районах очевидно, мотивовані з-за кордону цілі групи так званих парафіян, які в межах районів їздять для створення масовки і для того, щоб не дати нормально розвиватися процесу.

За церкву, яка протидіє ПЦУ, вписуються неповнолітні та люди, які фактично проживають за кордоном, таким чином створюючи масовку. Очевидно, це добре мотивується з Росії, якщо подібні мобільні групи існують. Олександр Пирожик наголосив, що це загроза національній безпеці та запитав, чи передбачена протидія цьому у програмі протидії тероризму на 2019-2020 роки.

Начальник УСБУ у Волинській області Юрій Фелонюк повідомив, що програма таких заходів не містить, однак працівники СБУ здійснюють контррозвідувальні заходи з блокування і недопущення будь-яких міжконфесійних конфліктів при переході громад з однієї церкви до іншої. З його слів, деструктивні спроби на Волині є, але їх блокують у рамках контррозвідувальних заходів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні