--> Веслувальниця з Луцька виборола п'ять золотих медалей на кубку України. ФОТО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Веслувальниця з Луцька виборола п'ять золотих медалей на кубку України. ФОТО

0
2
Веслувальниця з Луцька виборола п'ять золотих медалей на кубку України. ФОТО
Луцька веслувальниця Марія Повх завоювала головний трофей Юлії Рябчинської на кубку України, що відбувався 16-20 квітня у Дніпрі.

Вихованка Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності перемогла в одиночці на дистанції 500 м – 1.58,68, пише ІА «Волинські новини».

В іншому олімпійському виді – байдарці-двійці на такій же дистанції Повх завоювала ще одну золоту медаль в парі з полтавчанкою Людмилою Кукліновскою – 1.47,99. А у категорії К-2 200 м жінки пара теж виборола золото – 0.39,34.

На дистанції 200 м у К-4 лучанка теж фінішувала першою з Тетяною Єдинак (Тернопільська), Людмилою Кукліновською (Полтавська) та Анастасією Тодоровою (Одеська) – 0.36,40.

Та першу нагороду Марія здобула у складі зіркової четвірки з Марією Кічасовою-Скорик (Полтавська), Анастасією Тодоровою (Одеська) та Анастасією Горловою (Львівська) – 1.40,08.

«Сезон підготовки починається з жовтня: йдуть фізичні навантаження, звертаємо увагу на техніку. А за місяць до стартів йдуть швидкісні відрізки, й підводяться не тільки одиночки, а й командні човни. Адже командно виступати завжди складно. Причому, чим більше людей у команді – тим важче. Адже має бути синхронне налаштування всіх учасників на перемогу», - пояснила спортсменка.

Перемоги на кубку України забезпечили лучанку ліцензією на другі Олімпійські ігри, що цього літа пройдуть в білоруській столиці. Також право виступати за національну збірну у Мінську здобули ковельчани Юрій Вандюк та Андрій Рибачок.

До слова, на минулій континентальній Олімпіаді в Баку в 2015 році Повх на байдарці-двійці з одеситкою Анастасією Тодоровою завоювала бронзу. А на Олімпіаді-2016 в Ріо лише 0,3 секунди відділило лучанку від п’єдесталу.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні