Як на Волині рибоохоронний патруль ловив браконьєрів

0
-4
Як на Волині рибоохоронний патруль ловив браконьєрів
У селах Ратнівського району рибоохоронний патруль ловив браконьєрів. У ході перевірки працівники Волинського рибоохоронного патруля виявили чотири порушення природоохоронного законодавства.

Про це пише газета "Волинь".


Як повідомив головний державний інспектор відділу охорони водних біоресурсів Геннадій Мазурик, на озері Святе, що біля села Залухів, затримали місцевого жителя, який риболовецькою сіткою незаконно виловив десять пліток загальною вагою один кілограм. Внаслідок незаконного вилову чоловік заподіяв шкоду довкіллю на 1500 гривень, позаяк згідно затверджених такс для нарахування збитків одна плітка оцінюється в 150 гривень.

Крім того, із порушника суд має стягнути адміністративний штраф, який також чималий ( від 340 до 680 гривень).

На озері Мале Оріхівське, що біля села Березники, патруль затримав двох місцевих громадян, які сіткою ловили рибу з-під криги водойми. Щоправда, до приїзду рейдової бригади улову ще не було.

На всіх трьох порушників складено відповідні протоколи про адміністративні правопорушення і справи направлені в суд.

У Залісах біля озера Турське «засікли» ще одного місцевого любителя риболовлі, котрий очевидно ще тільки прибув до водойми, оскільки сітка, яка лежала біля нього, була суха. На нього також було складено протокол про адміністративне правопорушення. І штраф доведеться сплатити, хоч і дещо менший, враховуючи те, що він попався вперше і не встиг скоїти правопорушення.

Геннадій Мазурик також розповів, що минулого року на водоймах Ратнівщини рибоохоронний патруль виявив 104 порушення правил природоохоронного законодавства, викрив 61 грубе порушення правил рибальства (лов риби сітками, забороненими, колючими знаряддями ).

За матеріалами перевірок рибоохоронного патруля Ратнівський суд наклав адміністративних штрафів на суму майже 18 тисяч гривень, стягнуто збитків ( тобто за рибу, спійману браконьєрським способом ) на суму майже 11 тисяч гривень, вилучено 127 сіток та інших заборонених знарядь лову.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні