--> Мультфільм «Маша і ведмідь» назвали путінською пропагандою | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мультфільм «Маша і ведмідь» назвали путінською пропагандою

3
5
Мультфільм «Маша і ведмідь» назвали путінською пропагандою
Британське видання дослідило вияви кремлівської пропаганди у популярному російському мультфільмі “Маша і ведмідь”.

Так, науковці вважають мотиви мультфільму загрозливими, а поведінку героїв порівнюють із поведінкою російського президента Володимира Путіна.

Про це пише The Sunday Times.

Так, професор Букінгемського університету, фахівець із діяльності розвідки Ентоні Гліс вказав на збіги у поведінці Путіна і Маші з мультсеріалу.

У Маші напористий, навіть неприємний характер, і при цьому вона рішуча. Дівчинка відкушує більше, ніж може проковтнути. Не буде великим перебільшенням порівняти її поведінку з поведінкою Путіна,
– вважає він.

Натомість естонські дослідники наголошують, що ведмідь символізує Росію. Головне завдання цього персонажа – навіяти дітям позитивний образ країни.

За словами литовських критиків, є багато елементів, які вказують на оборонні амбіції Росії. Так, кашкет СРСР, в якому Маша проганяє зайця з городу, може демонструвати “захист кордонів РФ”.

Таке дослідження викликало шквал критики з боку російський високопосадовців та державних видань. Вони звинуватили західні ЗМІ у “патологічній русофобії”.

“Мультсеріал “Маша і Ведмідь” знову викликав істерику у західних критиків “, “На Заході заявили, що Маша “поводиться по-путінськи”, а Ведмідь змінює свідомість дітей!”, – пишуть проросійські ЗМІ.

На матеріал британського видання відреагували і представниця МЗС Росії Марія Захарова.

Якщо Маша із мультфільму “Маша і ведмідь” з погляду британських вчених символізує сучасну Росію, то що ж тоді втілює Том із “Том і Джері”, – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

До слова, мультсеріал “Маша і Ведмідь” став дуже популярним далеко за межами Росії. В англомовному каналі YouTube у нього більше 4 мільйонів передплатників. В цілому у всіх серій – понад 40 мільярдів переглядів. Мультфільм також можна подивитися в популярному онлайн-кінотеатрі Netflix.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як добре що є інтернет і можна дивитись все що забаєш і плювати на всіх розумників.
Відповісти
- задумайтесь для чого мультики, ідіоти герої, усілякі несенітниці сюжету! З народження привчають дітей до нереального!(
Відповісти
ДБ...Хай на свої подивляться... Там кожен другий з прибабахом...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні