Кожен третій злочин на Волині – тяжкий

0
0
Кожен третій злочин на Волині – тяжкий
Волинська область посідає шосте місце в Україні за спадом злочинності, а її рівень на 10 тисяч населення становить 60,2, коли в середньому по державі 77,4.

Про це стало відомо під час наради наради керівників правоохоронних органів області, повідомили у прес-службі прокуратури Волині.

Як повідомив прокурор області Віктор Швидкий, менше на Волині вчинено тяжких злочинів, злочинів проти життя та здоров’я особи, проти власності, у тому числі крадіжок, грабежів, вимагань, шахрайств; злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, незаконних заволодінь транспортними засобами, злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, особами, які раніше їх вчиняли.

На Волині вищий як по державі рівень розкриття злочинів.

Знешкоджено діяльність шести організованих злочинних груп, у тому числі однієї у сфері економіки. Посилено протидію корупційним проявам. Також не допущено масового незаконного видобутку бурштину.

Проте далеко не всі проблеми у боротьбі зі злочинністю вирішені.
За сім місяців обліковано 6248 злочинів, кожен третій з яких – це тяжкий злочин. Левова частка облікованих злочинів – це злочини проти власності, переважно крадіжки.

Наявні проблеми в роботі правоохоронних органів, насамперед органів поліції, щодо здійснення профілактичної роботи серед населення, передусім з особами, схильними до вчинення правопорушень.

Низькою є взаємодія оперативних та слідчих та інших підрозділів поліції. Наявні прорахунки в організації роботи поліції щодо патрулювання, оперативного переслідування та затримання злочинців.

Особливої уваги правоохоронців потребують протидія правопорушенням у бюджетній та земельній галузі, незаконному обігу підакцизних товарів, наркозлочинності.

Високою є аварійність на дорогах області, зросла також і смертність в результаті ДТП (з 31 до 36, або на 16,1%). При цьому, за даними Національної поліції України, кожна четверта автопригода стається за участі авто з іноземною реєстрацією. Звідси ще одна проблема – це незаконне ввезення «євроблях».

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні