Пригоди московського гостя у ковельській лазні. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ

0
-1
Пригоди московського гостя у ковельській лазні. ВОЛИНСЬКІ БУЙДИ
У Ковелі на початку 80-х затіяли грандіозну будову союзного значення – селище машинобудівників. Поруч із заводом «Ковельсільмаш» спорудили для працівників підприємства цілий каскад багатоповерхівок і два гуртожитки.

А позаяк будівництво було на контролі в Москві, до міста залізничників приїхав аж зі столиці перевіряльник. Щоб на власні очі побачити хід виконання робіт, а вже тоді підписати державний акт про введення об’єкта в експлуатацію.

Недоробок, як завжди, не злічити. Зате їх вдало перекривали традиційною гостинністю. Поїхали на об’єкт – пообідали, зустрілися з робітниками заводу – повечеряли з керівництвом.

А тоді представник підприємства і другий секретар міськкому Компартії повезли перевіряльника у лазню. Кращу в місті, для найшановніших гостей.

Ото сидять вони в парилці втрьох, відходять від насиченого дня. Гість вирішив вийти. Посковзнувся на дошці й гепнувся на підлогу.

Ковельчани заходилися його підіймати. А був він дядько кремезний. Тягнуть удвох за руки, а він – ні з місця, тільки ричить чогось.

Ще сильніше у такт рвонули.

– А-а-а-а, – заволав гість. І жодного слова.

Ну, думають, перебрав, нічого сказати не може. Давай ще разок.

– А-а-а-а, – ще дужче несамовитим голосом кричить.

Щось тут не те, збагнули. Оглянули розімліле тіло зверху і знизу. І виявили: коли одна дошка прогнулася, як на неї хтось із ковельчан став, у гостя мошонка в дірку між дошками потрапила. Забрав ногу – і пастка закрилася. А тут ще тягнуть його на себе.

Дістали вони акуратно компартійне достоїнство, перепросили чемно столичне начальство.

Не підпише акта, подумали. Підписав.

Святослав ЛЕСЮК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні