Що думають лучани про помісну церкву

4
2
Що думають лучани про помісну церкву
Як ставляться до об'єднання церков чи вірять у щирість намірів Президента, запитали у лучан.

Про це написав Конкурент.

«Про об'єднання церков чула. Підтримую це. Чи це просто піар-хід президента перед виборами, не знаю. Все може бути. Але рішення хороше, я тільки за українську церкву. Вважаю, що в церкві має правитися українською мовою», - зазначила лучанка Ніна Олексіївна.

«Так, чув про об'єднання. Я підтримую. Якщо це піар-хід Порошенка, то хороший піар-хід. В церкві обов'язково повинно правитися українською мовою», - розповів Петро.

«Знаю, що хочуть утворити єдину помісну церкву. Звичайно, я підтримую. Може, це і піар-хід президента перед виборами, але для нас це дуже добре. Також важливо, якою мовою правиться. Якщо чесно, то я ходжу і до такої, і до такої церкви, але більше подобається українською», - повідомила Оля.

«Про автокефальну церкву чула. Підтримую це. А при чому тут Порошенко? Всі хочуть, щоб була церква одна-єдина. То не Порошенко хоче, ми хочемо. Якщо Порошенко доб'ється, ьо йому плюс буде. Від мене особисто. Для мене має значення, якою мовою правиться, бо я невеликий знаток релігії, і якщо правиться українською, то я хоч щось розумію», - зазначила Катерина.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
для цього доведеться ліквідувати КП та УАПЦ, на що ні ті, ні другі ніколи не підуть. але поговорити то є добре)
Відповісти
А для чого ліквідовувати "КП", адже ідеться саме про визнання "КП" вселенським собором.
Відповісти
хто вам таке сказав? ви текст звернення Пороха читали?) вони хочуть впригнути в шлюб, не отримавши паспорту, та бодай свідоцтва про народження. то що хочуть? автокефалії - для кого?) визнання - для кого? в Україні з півдесятка релігійних структур, які себе називають православними. Томос надається одній, такій, яка є у складі визнаної православної церкви. наперед кажу, Константинополь не скаже остаточного "ні", бо йому треба мати чим лоскотати нерви Московському патріарху. але це звернення такий пшик та мильна бульбашка, що навіть не смішно.
Відповісти
КП - це Компартія члени, або їх нащадки іїї очолюють.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні