--> Рейдерський скандал на заправці під Луцьком: слід міністра-втікача і суворі київські гості | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рейдерський скандал на заправці під Луцьком: слід міністра-втікача і суворі київські гості

10
3
Рейдерський скандал на заправці під Луцьком: слід міністра-втікача і суворі київські гості
Невідомі гості приїхали на автозаправну станцію «БРСМ-Нафта», що на вулиці Рівненській у селі Липини під Луцьком, пізнього вечора середи, 21 березня.

Як повідомив власкор Волинь24 – чоловіки назвались представниками охоронної фірми “Грант” з Києва та заявили, що приїхали на територію заправки за дорученням власника майна і земельної ділянки. За їхніми словами, їм сказали взяти під охорону АЗС та контролювати її роботу. Адже в найближчі дні планується її інвентаризація.

Керівник заправки викликав поліцію. Копи, вивчивши документи, знизали плечима, попросили не блокувати роботу АЗС – і поїхали собі. А мовчазні київські хлопці залишилися. І вже більше доби “охороняють” заправку.

Ніч на четвер, 22 березня на заправці БРСМ-Нафта на Рівненській
Ніч на четвер, 22 березня на заправці БРСМ-Нафта на Рівненській


"Конфлікт чи непорозуміння, яке відбулося у ніч на четвер, 22 березня має цивільно-правовий характер. Порушень громадського порядку там зафіксовано не було і, так само, ознак якихось кримінальних правопорушень. Ймовірно, виникло непорозуміння між власниками та орендарями", - зазначили в прес-службі ГУНП у Волинській області.

Проте, виявилося, ці події – не просто непорозуміння. Вони – частина нового витка масштабного бізнес-скандалу: двоє власників мережі АЗС «БРСМ-Нафта» - колишній міністр енергетики і вугільної промисловості Едуард Ставицький і бізнесмен Андрій Біба – воюють за всеукраїнську мережу АЗС.

ІСТОРІЯ КОНФЛІКТУ

Як відомо, засновником і власником мережі “БРСМ-Нафта” довгий час був бізнесмен Андрій Біба. Але у 2007 році році фактичним співвласником компанії став Едуард Ставицький – міністр енергетики у 2012-2014 роках і соратник Віктора Януковича.

Втікши навесні 2014 року за кордон, Ставицький, за інформацією видання Еnkorr не перестав впливати на компанію через офшорну фірму Mellian Management LT і голандський фонд FreezeOil.

Зрештою, у 2016 році Андрій Біба і Едуард Ставицький домовилися розділити активи. Мережу у 126 заправок розділили порівну – по 63 кожному.

За інформацією джерел Волинь24, у Луцьку струкурам Ставицького відійшла заправка “БРСМ-Нафта” на вулиці Рівненській (формально – на території села Липини). Андрієві Бібі лишилися заправки на вулиці Глушець, 39 а і на вулиці Конякіна,24а.

При цьому управлінням усіх трьох заправок займалася фірма, пов’язана з Бібою – ТОВ «Євро Пауер». Андрій Біба в одному з інтерв’ю пояснив: за умовами поділу Ставицький віддав свої заправки в оренду його фірмі. Загалом “Євро Пауер” управляє мережею зі 190 автозаправних комплексів.

Адрій Біба і Едуард Ставицький (фото enkorr.com.ua)
Адрій Біба і Едуард Ставицький (фото enkorr.com.ua)


Відтак «Євро Пауер» у Луцьку управляє усіма трьома заправками у місті: на вулиці Глушець, 39 а, на вулиці Конякіна,24а та на Рівненській.

Утім, Ставицький не полишив спроб забрати собі решту мережі. За інформацією видання “Лівий берег”, у січні 2018-го все майно мережі автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" внесли до статутного капіталу новоствореного ТОВ "Імбрем Аурум Лтд" (Київ). Цю компанію пов'язують саме зі Ставицьким.

Як стверджував Андрій Біба в інтерв’ю виданню Еnkorr у кінці січня 2018 року, наступним етапом протистояння може стати “силове захоплення”.

ОФІЦІЙНО: “ВИ – РЕЙДЕРИ”

Випадок, який 22 березня у Луцьку - не єдиний в Україні. Про рейдерське захоплення заправок "БРСМ-Нафта" повідомили, до прикладу й у Полтавській області, де налічують 11 заправок відомої мережі. Сценарій - дуже схожий на луцький:

"Близько опівночі до поліції надійшло кілька повідомлень про те, що у Полтаві, Кременчуці, Полтавському та Великобагачанському районах до автозаправних станцій однієї мережі зайшли невідомі люди з вимогами працівникам звільнити робочі місця. Про це повідомили в поліції області" - повідомило видання "Полтавщина".

У четвер, 22 червня на офіційному сайті “БРСМ-Нафти” з’явилося повідомлення:

«Офіційна позиція щодо спроби рейдерського захоплення автозаправних комплексів під ТМ «БРСМ-Нафта» 21-22 березня 2018 року

ТОВ «Євро Пауер» заявляє, що у ніч з 21 на 22 березня 2018 року відбулась спроба силового рейдерського захоплення 47 автозаправних комплексів під торговою маркою «БРСМ-Нафта» співробітниками охоронної фірми «Гранд» за наказом громадянина Ізраїлю Едуарда Ставицького.

Рівно о 22:30 особи в одязі без розпізнавальних знаків з використанням фізичної сили зайняли територію та приміщення зазначених вище об’єктів, заблокувавши їх господарську діяльність. Жодна з цих осіб на вимогу юристів ТОВ «Євро Пауер» та поліцейських, що прибули за викликом персоналу автозаправних станцій, не представила документів про підстави їх присутності на об’єктах.

Також, вони не мали при собі ліцензії на охоронну діяльність фірми, яку вони представляють, та службових посвідчень, що засвідчують їх особи”


Як ідеться у тексті заяви, ТОВ «Євро Пауер» суборендує майно цих АЗС з 8 вересня 2017 року на основі договору. І має право це робити до 1 вересня 2019 року.

“Всі умови даного договору справно виконуються ТОВ «Євро Пауер», відсутні будь-які документи (листи, повідомлення, претензії) від власника або орендодавця про розривання даного договору чи про те, що ТОВ «Євро Пауер» повинно примусово звільнити об’єкти. Передбачені договором законні підстави його розірвання також відсутні.

У зв’язку з цим, ТОВ «Євро Пауер» розцінює описані вище події як рейдерське захоплення. Відповідні заяви подані до правоохоронних органів”.

ХТО КОМУ РЕЙДЕР?

Дивним виглядає факт: попри заяви “Євро Пауера” про “наїзд” Ставицького у Луцьку проблеми виникли саме на “його” заправці - тій, що у Липинах.

В цьому контексті цікавою є заява, яку 22 березня зробив контрольований Ставицьким голландський інвестиційний фонд "FreezeOil". Його оприлюднило видання “Подробности”.

У заяві фонду – теж про рейдерів, але ...зі сторони Біби! Той, нагадують автори заяви, після вибуху Васильківської нафтобази влітку 2015 року втік з України та переховується в Італії.

У заяві фонду йдеться:

"Керівництву Фонду FreezeOil стало відомо про те, що після оголошення в розшук, Андрій Біба та члени його злочинного угруповання 21 березня 2018 року розпочали незаконні дії на основі фіктивних документів: незважаючи на порушені кримінальні справи і офіційні заяви Фонду, по переоформленню корпоративних прав та зміни директорів в компаніях - власників 63 АЗС, що належать Фонду FreezeOil”.

У фонді зауважують: “Корпоративні права Фонду FreezeOil були захищені арештом на прохання Фонду в рамках кримінальної справи - відповідне рішення суду було внесено до реєстру. Відповідно до законів України це не дозволяє проводити зміну засновників. Однак, рішення суду не стало перешкодою для корумпованого держреєстратора. Очевидно, що всі звинувачення поліції проти Андрія Біби виявилися абсолютно обгрунтованими”.

“Через своїх спільників, за допомогою підробки документів та за сприяння корумпованих співробітників органів держреєстрації та нотаріусів він переоформляє права на активи іноземного Фонду. В результаті підробки новим директором став Сергій Рязанов, який був засуджений в Харкові за фінансування терористичних організацій ЛНР і ДНР” – кажуть у фонді FreezeOil.

Фонд звернувся до керівництва країни з вимогою зупинити рейдерське захоплення руками державного реєстратора та анулювати всі незаконні дії.

Як виявилося, Рязанов – новий директор компанії “Вест Оіл Трейд”, з якою у фірми “Евро Пауер” заключений договір про суборенду, зокрема, луцької заправки “БРСМ-Нафта” на Рівненській.



Луцький представник “Євро Пауера” Богдан Ониськів пояснює: “Люди, які приїхали у ніч на четвер на АЗС на Рівненській, заявили, що мають заключений договір з “Вест Оіл Трейд”. На їх договорах прізвище директора “Рязанов”. Я особисто маю телефон директора фірми “Вест Ойл Трейд” – Ірини Марущак. З цією фірмою моя фірма заключала договір. Ірина мені каже: я про них нічого не знаю! І перший раз чую прізвище “Рязанов”.

”СИДИМ, ОХОРОНЯЄМ, НАБЛЮДАЄМ...”

...Вечір четверга. На “БРСМ-Нафті”, що на Рівненській – робоча атмосфера. Заправляють машини, продають каву. Тільки от між торговими рядами магазину ходить знервований чоловік і з кимось балакає по телефону. Це директор заправок у Луцьку Богдан Ониськів. В куточку – п’ятеро чоловіків в темному одязі. Мовчать, насторожено дивляться на журналіста.

"Я підозрюю, що це рейдерське захоплення. Якісь люди невідомі, на підставі непевних документів прийшли охороняти об'єкт. Від кого охороняти? На підставі чого охороняти? Я на підставі договору оренди є законним господарем на даному об'єкті", - каже Ониськів.

Підходить один з п’ятьох. Представляється: “Сергій, представник охоронної фірми “Грант”. У нас підписаний договір з власником нерухомого майна та земельної ділянки. Директор фірми, з яким у нас підписаний договір – Сергій Рязанов”

Додає: “Наша охоронна компанія з ним заключила договір про надання охоронних послуг. Ми тут не даємо виносить, грабить і прочєє”.

– А можна посвідчення ваше глянути? – питаю.

– У нас нема посвідчень. У нас трудові договора! – пояснює Сергій.

– А це правда, що вночі ви заблокували роботу заправки?

– Неправда. Була технічна перерва для ознайомлення документів. Ніхто тут не закривав двері, з главного входа заходили люди, розплачувалися. Закрили тільки ці двері (киває на бокові), шоби ніхто случайно не зайшов, нічого не вкрав.

Богдан Ониськів (ліворуч) і охоронець Сергій
Богдан Ониськів (ліворуч) і охоронець Сергій


– От ви ж самі кажете, що охороняєте нерухоме майно. А документи – це нерухома майно – встряває в розмову Богдан Ониськів.

– Ми охороняємо нерухоме майно. Ви – людна, яка має доступ до цього майна. Значить ви повинні нам показати документи, які дають вам право це робити – спокійно і терпляче пояснює Сергій-охоронець.

– У мене є документи, на підставі яких я являюся не власником, але господарем майна – каже Ониськів.

– Він розірваний.

– Покажіть мені договір розірвання!

– Вам повинні директора ваші предоставить!

– Та мої директора кажуть, шо нічого про вас не знають! Ви ж увірвалися на об’єкт!

Намагаюся змінити розмову. “Що плануєте робити далі?” – запитую директора заправки.

– Та всього лиш охороняти об’єкт, на якому я працюю згідно договору оренди. І поки моє керівництво не дає інших розпоряджень – мені нічого іншого не виходить робити”.

– А ви тут надовго? – питаю “гостей”

– Сидим, охороняєм, наблюдаєм – каже один.

– У нас трудовий договір на надання охоронних послуг – на місяць – чи то відповідає, чи то ухиляється від відповіді інший...

P.S.

Вранці п’ятниці, 23 березня Богдан Ониськів повідомив редакцію “Волинь24”, що київські охоронці вночі знялися і зникли у невідомому напрямку.


Юрій РИЧУК
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мутна ЗС.
Відповісти
всі вони мутні. ніхто не веде бізнес чесно.
Відповісти
Ну що ж, і ми будемо спостерігати. Піду сємак посмажу.
Відповісти
Я був присутній при тих подіях і там було 4 тітушок, а потім під'їхало ще 5, і що саме цікаве це наші місцеві (не скажу хлопці) запроданці, вони ж були на фоні біля міськ ради під час перепетій там...
Відповісти
Всё выше сказанное правда. Можем пообщаться на эту тему.

-------
https://msk.modulboxpro.ru/arenda/


гыыыыыы..... вот так облом

-------
https://piterskie-zametki.ru/225520


В этом что-то есть. Раньше я думал иначе, благодарю за помощь в этом вопросе.

-------
https://gurava.ru/geocities/12/%D0%90%D1%80%D0%B4%D0%B0%D1%82%D0%BE%D0%B2?property_type=1&purpose_type=1


Вы попали в самую точку. Мне кажется это очень отличная мысль. Полностью с Вами соглашусь.

-------
https://portotecnica.su/product/show/id/1532/


Интересно, а аналог есть?

-------
https://opt24.store/product-category/shokolad_i_shokoladnye_batonchiki/shokolad/


Специально зарегистрировался на форуме, чтобы сказать Вам спасибо за помощь в этом вопросе.

-------
купить землю под дом сочи


Да, действительно. Всё выше сказанное правда.

-------
купить квартиру с отделкой сочи


Я считаю, что Вы ошибаетесь. Давайте обсудим. Пишите мне в PM.

-------
Накрутить подписчиков инстаграм


Я уверен, что Вы на ложном пути.

-------
https://venro.ru/


Жаль, что сейчас не могу высказаться - опаздываю на встречу. Но освобожусь - обязательно напишу что я думаю.

-------
https://eldoradovcf.xyz/
Відповісти
Извиняюсь, что ничем не могу помочь. Надеюсь, Вам здесь помогут.
Відповісти
pinnacle зеркало
Відповісти
Я извиняюсь, но, по-моему, Вы ошибаетесь. Давайте обсудим это. Пишите мне в PM, поговорим.
Відповісти
Отзывы о компаниях эмиграции.
Відповісти
дешевые шлюхи
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні