Нардепи похвалили енергоефективний Луцьк

0
0
Нардепи похвалили енергоефективний Луцьк
Двоє народних депутатів з міжфракційного об’єднання «Зелена енергія змін» відзначили успіхи Луцька у сфері енергоефективності.

Про це Олексій Рябчин та Остап Єднак написали на своїх сторінках у Фейсбуці після того, як відвідали Луцьк, щоб вивчити місцевий досвід енергоефективності в ОСББ та бюджетних установах.

"ВРАЖАЮТЬ РЕЗУЛЬТАТИ ВЗАЄМОДІЇ АКТИВІСТІВ З МІСЦЕВОЮ ВЛАДОЮ ТА МІЖНАРОДНИМИ ОРАГНІЗАЦІЯМИ"


«Я багато чув про успіх Луцька в енергоефективності та давно шукав можливості ознайомитися з досвідом функціонування ОСББ та програм комплексної термомодернізації будівель. Тому наша "Зелена експедиція" із задоволенням відгукнулася на пропозицію відвідати Волинь», - написав Олексій Рябчин.

Зазначив, що результати взаємодії місцевих активістів з владою і міжнародними організаціями вражають.

«У місті вже працює 325 ОСББ, а це третина всіх житлових будинків. За останній час місто скоротив споживання газу і теплової енергії на 25%. В результаті міський бюджет в плюсі, люди отримали теплі і затишні будинки, і платять по платежах менше».

І додав:

«А монетизацією субсидій і не пахне. Та й як монетизувати, якщо 60% людей енергетично бідні і претендують на субсидії. Замкнуте коло який поки що допомагають розірвати іноземні донори своїм фінансуванням».

Остап Єднак також написав, що вражений досвідом тепло-енергомодернізацїї у Луцьку:

"ТРЕБА БРАТИ ПРИКЛАД З ЛУЦЬКА"

«Це вражаюче. Комплексна програма енергоменеджменту комунальних установ, десятки міжнародних проектів від NEFCO та ЄБРР, комплексні рішення для модернізації тепловузлів ОСББ з залученням WB та IFC. Немає скиглення про вартість виготовлення проектної документації - місто бере на це гранти», - зазначив він.

І додав, що все це можна і потрібно впроваджувати в інших більших та менших містах. Вилазити з печерного стану, об'єднуватися в громади, виводити країну з енергетичної бідності.

"Беремо приклад у Луцька", - резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні