Більше лучан зможуть отримати компенсацію за «енергоефективний» кредит, - Роман Бондарук

1
1
Більше лучан зможуть отримати компенсацію за «енергоефективний» кредит, - Роман Бондарук
Відтепер отримати компенсацію за кредити, взяті на впровадження енергоефективності, у Луцьку можуть не лише ОСББ, а й управителі багатоквартирних будинків.

Про зміни в міській «Програмі відшкодування відсоткових ставок за залученими кредитами на 2013-2017роки» в коментарі «Волинь24» розповів керівник Ради голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Луцька Роман Бондарук.

З його слів, на серпневій сесії депутати Луцької міської ради продовжили термін дії програми, а також збільшили кількість її можливих учасників. Зокрема, тепер право на відшкодування відсоткових ставок за кредитами залученими для підвищення енегоефективності можуть не лише ОСББ, а й органи самоорганізації населення - будинкові комітети, житлово-будівельні кооперативи та управителі багатоквартирних будинків.

Член виконавчого комітету розповідає, що до прийняття цього рішення жителі багатоквартирних будинків мали нерівні умови, адже не усі з них створюють ОСББ – частина мешканців винаймає управительську компанію для керування будинком. Втім, в цьому випадку лучани досі не мали права на відшкодування кредитів, залучених на енергоефективність.

«Закон дозволяє керувати будинком не тільки ОСББ, а й компаніям-управителям, тому ми вважаємо, що право на відшкодування кредитів з бюджету повинні мати усі мешканці багатоквартирних будинків», - пояснює Роман Бондарук.

Очільник Ради голів ОСББ Луцька каже, що подібні зміни наразі вносяться й до державної програми, яка дозволяє відшкодовувати 40% тіла кредиту (в частині вартості матеріалів та обладнання), залученого для проведення енергоефективних заходів. Документи уже на затвердженні в Кабінеті Міністрів.

Варто зазначити, що мешканці багатоквартирних будинків одночасно можуть взяти участь і в місцевій, і державній програмі. Таким чином, за кошти бюджету відшкодовуватиметься майже половина тіла кредиту, а також відсоткові ставки.

«Це суттєво зменшить кредитне навантаження на співвласників будинку. Людям фактично платять за те, що вони здійснили заходи, пов’язані з підвищенням енергоефективності у власному будинку», - наголошує Роман Бондарук.

Читати також інтерв'ю з очільником Ради голів ОСББ Луцька.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Керівник Ради голів об’єднань співвласників багатоквартирних будинків міста Луцька зовсім інша людина??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? виправте статтю
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні