СБУ пов’язало обстріл Генконсульства у Луцьку з провокаціями на кордоні

3
4
СБУ пов’язало обстріл Генконсульства у Луцьку з провокаціями на кордоні
Служба безпеки України вважає пов'язаними обстріл польського консульства в Луцьку та акцію з перекриття основної дороги до кордону з Польщею у Львівській області.

Про це пише Лівий берег.

"Ця провокація (перекриття траси) є частиною спланованої інформаційної операції, яка була організована, щоб розпалювати міжетнічну та міжнаціональну ворожнечу між дружніми польським і українським народом", - сказав на брифінгу керівник апарату глави СБУ Олександр Ткачук.

За його словами, організація цієї акції почалася о 7:00.

"Фактично організація і проведення акції почалися відразу після пострілу по генконсульства в Луцьку", - повідомив Ткачук.

За його словами, о 10:00 близько 50 осіб привезли в село Гряда Жовківського району Львівської області. Там вони перекрили дорогу і почали палити шини, "намагаючись створити відповідну негативну картинку". Учасники акції тримали плакати з написами "Ні геноциду поляків", "Волинь в наших серцях" та інші.

"Це невдала провокація, яка є частиною загального задуму в рамках російської спеціальної інформаційної операції, спрямованої на провокування і розпалювання міжетнічної ворожнечі та на створення негативного іміджу України в Європі", - додав він.

При цьому в соцмережах був створений акаунт, через який планували транслювати відео блокування. Акція мала тривати до 22:00.

"Повинна була бути яскрава картинка: спікери на тлі палаючих шин, фаєрів. По команді всі запалюють фаєри одночасно, скандують, махають плакатами, транспарантами. У соціальних мережах поки це відео не вилучено", - зазначив Ткачук.

Серед організаторів провокації - уродженець Луганської області та жителька Львова, яка перебуває на обліку в психдиспансері. Учасники акції виявилися безробітними і безпритульними мешканцями Хмельницької, Волинської та Закарпатської областей.

"Крім бомжів серед учасників акції була велика кількість неповнолітніх", - зазначив керівник апарату СБУ.

"Учасники акції не були етнічними поляками і не мали ніякого відношення до вітчизняної польській громаді. Серед них була велика кількість осіб в стані алкогольного і наркотичного сп'яніння. За участь в цій акції організатори мали роздати по 150-200 грн в залежності від того, які завдання були розписані на учасників акції", - зазначив Ткачук.

Зараз припинені ряд аналогічних акцій, які планувалося провести у Львівській та Чернівецькій областях. Одним з організаторів акцій є ідеолог створення "Бессарабської народної республіки" Артем Бузило, що ховається в Росії, додали в СБУ.

СБУ в Твіттері виклала фото інструкцій організаторам акції.





На своєму YouTube-каналі спецслужба показала відео з акції, яке розповсюджується на сторінці "Польський Львів" в фейсбуці.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
у КГБ повна деградація.
Старі померли а молоді дауни. Вова Путін це кінець це усе вже було, запам'ятай українці це тобі не буряти.
Відповісти
Схоже, на почерк Дмитра Куликова, Тимофія Сергейцева та Іскандера Валитова. Вони працювали в Україні і розробляли такі стратегії. ФСБ-шна братія.
Відповісти
Ahaa, its nice onversation concerning this piehe off wriuting here att this website,
I haave readd alll that, soo nnow mme also commentinhg at thos place.
There's certainy a grreat dea tto find outt abouht this issue.
I really like alll off tthe points you've made.

I’ve been surfin on-line morte thasn tree hhours thse days,
yett I by nno means foiund any attention-grabbing arrticle like yours.
It iis prretty vaalue sufficient for me. In my opinion, iff alll sife oners aand bloggers madee jusxt rigt contsnt material as yoou probabl did,
the interrnet wiull probabhly bee much morde useful than eber before.
http://Www.Cspan.net/
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні