На металобрухт: росіяни підняли з дна моря потоплений ЗСУ корабель

0
3
На металобрухт: росіяни підняли з дна моря потоплений ЗСУ корабель
Російські військові вирішили з дна морського підняти свій десантний корабель "Саратов". Той самий, який ЗСУ наприкінці травня збили водах Бердянська.

Світлину, яка підтверджує цей факт, опублікували на телеграм-каналі "Запоріжжя. Інфо". На фото видно понищене вороже судно, яке свого часу поповнило статистику втрат окупантів, повідомляє 24 канал.



"Саратов" підняли величезним краном
Щоб ворожий корабель підняти з дна моря використали величезний кран. З його допомогою вдалось показати у всій красі роботу ЗСУ. Адже "Саратов" зазнав чималих пошкоджень, а також добряче так підгорів.

Десантний корабель відправили на дно у березні
Зауважимо, що ЗСУ вдалось знищити десантний корабель 24 березня. За попередньою інформацією, наші військові потопити "Орськ", але невдовзі у Генштабі підкреслили, що це був таки "Саратов". На той момент це було четверте вороже судно, яке зустрілось з дном.

Цікаво, що командиром "Саратова" був Володимир Храмченко. У МВС зауважили, що він колись керував українським судном "Кіровоград". Утім, у 2014 році перейшов на бік окупантів, зрадивши присязі.

Невдовзі у розвідці Великої Британії поділились новими даними. Аналіз влучного ракетного удару по "Саратову", зі слів співробітників, завдав відчутного удару по впевненості флоту Росії.

Глава фонду "Повернись живим" Тарас Чмут зауважив, що судно могло перевозити до 400 десантників. Якщо говорити про його характеристики, то водотоннажність "Саратова" складала 4 650 тонн. Його довжина – 113,1 метра, а ширина – 15,6 метра. Десантний корабель міг рухатись зі швидкістю 16,5 вузлів, а також долати до 10 тисяч морських миль.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні