Міністерство освіти хоче, щоби всі вчителі говорити тільки українською

0
7
Міністерство освіти хоче, щоби всі вчителі говорити тільки українською
Українські педагоги зобов'язані користуватися у робочий час державною мовою - йдеться в офіційному листі від Міністерства освіти України.

Про це йдеться у листі, який Міністерство освіти і науки України розіслало освітнім закладам усіх рівнів, пише Газета.ua.

МОН посилається на Конституції України та закону "Про освіту", у яких зазначається, що мовою освітнього процесу в усіх закладах освіти є державна мова.

"З метою виконання в повному обсязі законодавства України в частині застосування української мови в робочий час у закладах формальної освіти (дошкільної, загальної, середньої, професійної, (професчцно-технічної), фахової передвищої та вищої) , а також позашкільної та післядипломної освіти науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується державна мова" - йдеться у листі.

"У робочий час науково-педагогічні, педагогічні працівники та інший персонал повинен послуговуватись державною мовою. Уроки, лекції, практичні та семінарські заняття мають відбуватися українською мовою", - вважають у міністерстві.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні