«Хрущовки треба розбирати», - луцький забудовник

6
«Хрущовки треба розбирати», - луцький забудовник
Керівник "Луцького домобудівельного комбінату" (ЛДБК) Руслан Вайман розповів, що "хрущовки" у місті потрібно розбирати і зводити натомість нові будинки.

Чоловік каже, що важко на будівельному ринку було завжди, - пише "Перший".

"У нас частина населення до цих пір живе в гуртожитках радянського часу, багато людей живе в малосімейках, багато застарілого житлового фонду, так звані «хрущовки», які треба розбирати", - стверджує будівельник.

Чоловік впевнений, якщо у Луцьку вирішити житлові питання – молоді люди не будуть масово їхати у Польщу на заробітки.

"На моє переконання - треба будувати у дві-три зміни, без вихідних, будувати багато. Від цього в кінці-кінців залежить рівень якості життя, бо людині надзвичайно потрібне житло. От зараз подивіться - молоді люди з вищою освітою масово від’їжджають у Польщу на заробітки і працюють там прибиральницями. А якщо ми вирішимо питання житла – цього не буде", - каже Руслан Вайман.

Будівельник зазначає, що в Україні будують гарне житло, але через бюрократію важко вирішити деякі питання і будівництво затягується.

"Коли до нас приїжджають німці і голландці, то вони кажуть, що ми будуємо гарне житло. Я був колись у Німеччині за програмою Держбуду. Там досить прості прямокутні будинки. З керамічної цегли будують тільки багаті люди. Тому зауважу, що житло українці будують нормальне, але ми його будуємо дуже мало, бо важко вирішується питання з наданням землі, проблемно забезпечуються зовнішні мережі", - каже Руслан Вайман.

"У нашій країні робиться все, аби будувати було важко. На жаль, є тенденція до погіршення ситуації, починаючи з самого законодавства та виділення землі і завершуючи тими ж іпотеками", - додав будівельник.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Люди їдуть на заробітки не через відсутність новобудов, а через те що тут заробити на житло неможливо!
Відповісти
хто хоче,той може заробити і в Україні. Ліниві тільки не працюють.
Відповісти
Ще не зустрічав щоб після 5 років перебування за кордоном хтось повернувся у цей свинарник жити
Відповісти
Будують "дох**на",а ось купити те житло мало хто може.І неможна будувати хмарочоси на місці будь якоіі "хрущівки" тому що не скрізь грунт підходящий
Відповісти
Це де в нас гарно будуют?. Жодної новобудови з нормальним благоустроєм немає. А деякі не дуже хороші люди ще й стадіони забудовують.
Відповісти
втікайте на захід, а ви подавіться своїми совковими квартирами
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні