Українці можуть побачити супутник «Зірка людства»

4
10
Українці можуть побачити супутник «Зірка людства»
Американська компанія "Rocket Lab" на навколоземну орбіту вивела супутник під назвою "Зірка людства". Його єдине завдання — яскраво світити під промінням Сонця і бути видимим для кожного землянина.

Про це пише Newwest з посиланням на офіційний сайт супутника — "The Humanity Star".

Супутник схожий на "диско-кулі", що були популярними на дискотеках 80-х. Він має у своєму складі 65 панелей, покритих світловідбивальним матеріалом. Під час руху у космосі пристрій швидко обертається та створює ефект мерехтіння. Цим він вирізняється на тлі зірок.

Кожні 90 хвилин "Зірка людства" є видимою без необхідності використання особливих пристроїв.

"Незалежно від того, хто де знаходиться у світі, є багатим чи бідним, в конфлікті чи в спокої, всі зможуть побачити яскраву, миготливу "Зірку людства", що рухається навколо Землі в нічному небі. Я сподіваюся, що кожен, хто знайде "Зірку людства", буде дивитися на неї, намагаючись зрозуміти наше місце у Всесвіті, подумає трохи по-іншому про своє життя", — охарактеризував місію супутника ініціатор його запуску Пітер Берг.

Супутник перебуватиме на орбіті близько 9 місяців, а потім згорить, увійшовши до верхніх шарів атмосфери.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Менше лізли б куди не положено, то не було б різних стихій, зміни клімату, від чого ми страждаємо. Достали, ідіоти
Відповісти
Нам ще тільки й цього бракує...
Відповісти
Незрозуміло - для чого його запустили? Щоб всі бачили яскраву зірку? Та в нас і так багато зірок, нащо людству ще і штучна. Краще гроші на благодійність витратили б.
Відповісти
Українці хочуть побачити дешеві ціни на продукти, комуналку і т.д. оце була б сенсація. А супутник нафік не треба. Це просто отводіловка від проблем, але ми вже не ведемося на такє
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні