Лучанин розповів, як став першим майстром з більярдного спорту в Україні

0
2
Лучанин розповів, як став першим майстром з більярдного спорту в Україні
Перший майстер з більярдного спорту в Україні Іван Ариванюк розповів, як досягнув такого звання і що цьому передувало.

Іван Ариванюк зазначив, що грати у більярд він розпочав, коли йому було 25 років, - пише "Конкурент".

Чоловік закінчив художнє училище з відзнакою та отримав фах майстра-різьбяра по дереву. Згодом очолив сувенірний цех, де виготовляли продукцію, яка потрапляла в Канаду, США, Польщу та інші країни.

Чоловік розповів, що виготовлений ним портрет Володимира Леніна висів у кабінеті першого секретаря Комуністичної партії України Володимира Щербицького.

"Раніше кожна область звітувала в Києві про свої досягнення в сфері культури. Волинська делегація замовила в мене портрет Леніна. Я гарно над ним попрацював, це не була копія чужої роботи, а мій особистий творчий погляд. Щербицький побачив цей портрет та, певно, вирішив, що він гідний того, щоб прикрашати його особистий кабінет", - зазначив спортсмен.

Іван Ариванюк каже, що регулярно вигравав чемпіонат області, створив федерацію на Волині. Це, власне, і стало початком волинського більярду.

"Тоді не було фахівців, які б на якомусь високому теоретичному рівні навчали нас грати, але так склалося, що я зайняв третє місце на чемпіонаті України. Тоді це були перші роки незалежності нашої країни, призерам загальнонаціональної першості присвоювали звання майстра спорту. Загалом у мене 10-й номер значка майстра спорту", розповідає чоловік.

"Я дуже вдячний нашій державі та людям, які визнали більярд спортом. Раніше говорили, що у більярдних клубах збираються люди з не найкращою репутацією. Насправді ж в більярдну приходили всі, але більшість – інтелігенція. Для них більярд був самовираженням", - додав він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні