У Нововолинську водії маршруток змушують дітей-пільговиків платити за проїзд

0
-3
У Нововолинську водії маршруток змушують дітей-пільговиків платити за проїзд
Водії маршруток у Нововолинську продовжують брати оплату за проїзд дітей-пільговиків попри скасування міськрадою її ж рішення, яким обмежувалося право пільгових категорій та безкоштовний проїзд.

Водії аргументують це тим, що не чули і ніде не бачили, що міська рада скасувала оплату для даних пільгових категорій, - пише "Буг".

Нагадаємо, що 12-го жовтня на сесії Нововолинської міської ради депутати прийняли рішення, яким скасували безоплатний проїзд в маршрутному таксі дітей з багатодітних сімей. Дану категорію пільговиків прирівняли до дітей шкільного віку та відповідно встановили платний проїзд – 1 гривню 50 копійок.

Та після звернення Володимир-Волинської місцевої прокуратури до суду з позовом до Нововолинської міськради з вимогами визнати протиправним та скасувати її рішення, платний проїзд ніби-то відмінили. 22-го грудня внесли зміни в рішення, яким обмежувалося закріплене в законі право на пільгове перевезення в громадському транспорті. Перевізників зобов’язали дотримуватися встановлених законодавством норм, тому відтепер проїзд дітей з багатодітних сімей має бути безкоштовним.

Однак, водії вимагають оплату за проїзд по посвідченню дитини з багатодітної сім’ї. Більше того, вони аргументують це тим, що не чули і ніде не бачили, що міська рада скасувала оплату для даних пільгових категорій.

Начальник відділу транспорту і зв’язку Юрій Коцура на ситуацію, яка складається, розводить руками, мовляв держава роками не відшкодовує пільгових перевезень:

“Прокуратура у нас дуже розумна. Проблема в тому, що перевізники – приватні підприємці. Про безоплатний проїзд дітей з багатодітних сімей норма є, але відшкодовувати кошти держава не збирається. Та й занадто користується своїм правом на пільговий проїзд ця категорія. Замість того, щоб пройтися пішки, діти їдуть всього одну-дві зупинки”, - каже Юрій Коцура.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні