Розповіли, які колективи приїдуть на фестиваль «Різдво у Луцьку»

0
3
Розповіли, які колективи приїдуть на фестиваль «Різдво у Луцьку»
На міжнардний етнофестиваль "Різдво у Луцьку", який відбудеться 13-14 січня 2018 року в обласному центрі Волині, продемонструвати різдвяні традиції своїх країн та народів приїдуть учасники з Каунаса (Литва), Бреста (Білорусь) та Люблінського воєводства (Польща).

Виступи колективів розпочинатимуться щодня о 12-й годині, повідомили у Департаменті культури Луцької міської ради.

На Театральному майдані буде розгорнуто святкову торгівлю, серед традиційних учасників - майстри народного промислу з різних регіонів України, волинські медівники, «Рукотвори Волині».

До своїх «фірмових» торгових точок на ярмарку запросять «Сулі – Гулі», «Волинський хліб», «Кічкарівка». Працюватиме торгівля гарячими напоями, різноманітними різдвяними смаколиками.

Перший та другий день фестивалю будуть відзначені виступами колективів із сусідніх країн: «Ратілеліс» (Ratilėlis) – м. Каунас, Литва, «Галасы Палесся» (м. Брест, Білорусь) та «Домбровіца» (гміна Ясткув, Люблінське воєводство, Польща).

У програмі обох днів фестивалю – виступи волинських фольклорних гуртів, яскраві різдвяні обрядові дійств, гуляння та забави.

Фіналом другого дня стане громадська акція «Спільна Коляда» та виступ популярного українського виконавця Олега Скрипки з концертною програмою «Щедрик».

До створення святкового настрою під час етнофестивалю «Різдво у Луцьку» 14 січня 2018 року долучаться також колективи з різних куточків Волинської області:

– народний аматорський фольклорний колектив «Полісянка» будинку культури с. Поліське Старовижівського району (керівник Сергій Кабарчук);

– народний аматорський фольклорний колектив «Дивоцвіт» Маневицького районного будинку культури (керівник Ніна Сачковська);

– народний аматорський фольклорний колектив «Писанка» Рожищенського РНД «Просвіта» (керівник Валентина Присяжнюк);

– народний аматорський фольклорний колектив «Сокільська родина» будинку культури с. Сокіл Рожищенського району (керівник Сергій Гончаревич).

Учасники колективів представлять насичену програму на основі старовинних пісень, приказок і народних обрядів нашого краю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні