На Волині хочуть лишити без світла ціле село

0
5
На Волині хочуть лишити без світла ціле село
Село Софіянівка з 1-го грудян обіцяють лишити без електроенергії.

Лінії, які постачають електрику до Софіянівки, перебувають на балансі Маневицького держлісгоспу. А відтак тарифи, за кяими змушені платити люди, - непосильні. У відповідь обленерго попередило про радикальні заходи: з 1-го грудня Софіянівка може лишитися без світла, пише Анастасія Корецька у газеті «Волинські новини» від 23 листопада.

«У 2014 році постановою Кабінету Міністрів було заборонено перепродавати електроенергію. Тоді все й розпочалося. Вартість зросла у рази. Якщо «людські» тарифи сьогодні по 90 копійок за кіловат, то нам пишуть по 2 гривні 40 копійок. Ніби як юридичним особам. Це ж неподобство. Ми зверталися в райдержадміністрацію, писали листи-звернення у шість різних видань і обласного, і всеукраїнського масштабу. Все марно,» – розповідає житель села Михайло Ліщук.

У селі всього півсотні мешканців. Нещодавно на дверях магазину лісгосп вивісив оголошення, що з 1 грудня село буде відключене від електроенергії через заборгованість.

Черевахівська сільська голова Валентина Чернишена каже, що взяти на баланс ради мережу вони не можуть.Бо лінія – стара і потребує ремонту.

«Райдержадміністрація пропонує взяти мені на баланс, а в нашої сільської ради бюджет 144 тисячі гривень на рік. Тоді як кошторисна вартість ремонту – близько 450 тисяч гривень. До того ж, у нашому штаті немає кваліфікованого спеціаліста, щоб її обслуговувати», - зазначає вона.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні