У Луцьку презентують картину з фондів олицького палацу Радзивіллів

0
6
У Луцьку презентують картину з фондів олицького палацу Радзивіллів
У Волинському краєзнавчому музеї можна буде побачити картину «Вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго», пише «Музейний простір Волині». Презентація виставки «Радзивіллівська колекція» відбудеться 21 вересня у стінах музею.

Картина надійшла до музейних фондів з палацу Радзивіллів в Олиці, підчас Другої світової війни у 1940 році. Картина потребувала реставрації, яку було закінчено весною цього року. Про реставраційний процес розповість директор Львівській філії Національного науково-дослідного реставраційного центру України Тарас Откович.

Цей твір ілюструє історичну подію, що відбулася у Відні у 1553 році. Микола «Чорний» Радзивілл, як великий канцлер, представляв короля Сигізмунда ІІ Августа на церемонії «попереднього вінчання» з дочкою імператора Священної Римської імперії Фердинан.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: "Назад у ренесанс, або Чому перший олицький князь пішов у протестанти?"

Цікавим фактом є те, що князь Радзивілл був за віросповіданням протестантом і сватає дочку одного з претендентів на престол імператора Священної Римської імперії німецької нації – опори католицизму у військовому та політичному плані протягом XVI століття. В цей час тривають релігійні війни у Німеччині і до миру було ще далеко. Все це підкреслює неординарність даної події у політичному житті тогочасної Європи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні