--> Реставрували унікальну картину вінчання волинського князя Радзивілла | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Реставрували унікальну картину вінчання волинського князя Радзивілла

2
1
Реставрували унікальну картину вінчання волинського князя Радзивілла
На вінчанні з Катериною Гонзаго князь Микола Радзивіл заміняв друга, короля Польщі Сигізмунда ІІ-го Августа.

У львівському Музеї етнографії та художнього промислу Інституту народознавства НАН України, 20 квітня відкрили виставку одного шедевра – картини невідомого художника XVIII ст. «Вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго» з Волинського краєзнавчого музею, пише “Музейний простір Волині”.

Парадне багатофігурне історичне полотно європейського зразка, створене на теренах Західної України. Картину нещодавно повернули до життя львівські художники-реставратори.

На картині зображено церемонію так званого попереднього вінчання у Відні 1553 року мантуанської герцогині Катерини Гонзаго (1533–1572), дочки імператора Фердинанда І Габсбурга, вдови мантуанського герцога Франческо ІІІ Гонзаго (1533–1550) з королем Польщі та Великим князем польським Сигізмундом ІІ Августом (1520–1572).

Нареченого, через його відсутність, на вінчанні представляв князь Микола Радзивілл (Чорний) (1515–1565) – державний, військовий і політичний діяч Речі Посполитої, Великий канцлер Великого князівства литовського, віденський воєвода, дипломат. Церемонія відбувалася 5 липня 1553 року у Відні, вірогідно, у кафедральному соборі Святого Стефана.

Картину створено невідомим майстром орієнтовно в середині XVIII ст. Виставка триватиме до 30 травня.

Для довідки. Микола Христофор Радзивілл-Чорний (1515- 1565 рр.) - державний, військовий і політичний діяч Великого князівства Литовського.

Представник княжого роду Радзивіллів гербу Труби. Маршалок, великий канцлер литовський Великого князівства Литовського, віленський воєвода.

Саме він заклав замок Радзивіллів в містечку Олика на Волині. Товаришував із королем Польщі Сигізмундом ІІ Августом. Через шлюб Барбари Радзивілл, своєї двоюрідної сестри, із королем Польщі Сигізимундом ІІ Августом, мав чималий вплив у державі.
Олицький замок, 2017
Олицький замок, 2017
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Яка цикава и значима история Волини Волиняни - будьте ии достойни
Відповісти
Якби не совєти і інша нечисть , то жили б ми з вами. земляки, у самому центрі великої достойної цивілізації. а так живемо у центрі самого смітника...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні