«Зберігайте спокій та святкуйте День сім’ї»: як СКФ-Україна розвиває родинні цінності *

5
3
«Зберігайте спокій та святкуйте День сім’ї»: як СКФ-Україна розвиває родинні цінності *
Тут – і ті кому за 70, і ті кому ще немає і року. А головне – жоден не почувається самотньо. Чому? Бо це День сім’ї на СКФ-Україна!

Тут – цілий фестиваль. А називається він скромно – День сім’ї.

Дійство починається ще до того, як потрапиш на територію. При вході дорослих і малих зустрічають красуні в середньовічному вбранні на ходулях, вони весело махають та «дають п’ять» дітям.

Заходиш і очі розбігаються – куди ж піти спочатку?

Пострибати на батуті, пограти в теніс, зробити собі додому мило, розписати футболку, подивитися як співає хор, поїсти чи просто полежати під деревцем на кариматі – хочеться всього і відразу!

В очі впадає футболка, на одній із працівниць підприємства: «Keep calm and celebrate family day» – «Зберігайте спокій та святкуйте День сім’ї».





***

«Ще Сухомлинський говорив, що добро розпочинається в сім’ї, а в нас працюють цілі «династії». Є такі сім’ї, у яких на заводі працює п’ятеро людей - батько, мама і діти. Ми цим надзвичайно пишаємося. І, як успішне підприємство, турбуємося, щоб у сім’ях наших працівників була злагода, щоб вони з гарним настроєм приходили на роботу, адже це також впливає на продуктивність праці. Ці діти, які зараз гуляють нашим подвір’ям – це майбутнє СКФ. Сподіваюся, що згодом малюки також виберуть нашу компанію місцем своєї роботи та розвитку», - розповідає генеральний директор АТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський.



День сім’ї у СКФ перейняли у головній компанії. Там, у Швеції, такі свята організовують регулярно.

«Ми пропрацювали 37 років на заводі. Син і доця працює, і тато працював. Ми завжди ходимо на це дійство, нам дуже подобається! І погода сприятлива і люди всі такі радісні, дуже гарно придумано. Приємно, що таке роблять!» - розповідає слюсар-інстументальник Оксана.



***

Тут кожен знайшов своє: старші працівники розглядають розвішані між деревами фото, на яких зображена історія компанії. Любителі спорту випробовують силу у змаганнях із армреслінгу, підніманні гир, перетягуванні канату, хлопчаки вдосконалюють спритність у флорболі.

На головній сцені – концертна програма. Тут працівників розважають піснями та танцями. Охочі отримати пам’ятні знімки займають місця у фотозонах.




Та найбільш окупованою виявилася «дитяча» частина території – тут кількість людей на квадратний метр, мабуть, більша ніж в китайському метро.

Частина малят вже витанцьовує макарену під сценою разом із аніматорами, згодом там само виспівують всі можливі українські пісні - починаючи від Гімну України і закінчуючи репертуаром «Время и стекло».

Посидючіші – на майстер-класах. Хтось розмальовує собі футболку або рамку для фото, інші – оформлюють їстівні пряники, юні хіміки займаються миловарінням, а дехто вже наводить красу - майстри манікюру та перукарі працюють над маленькими модницями.






Діти працівників заводу Гриша і Діма на запитання, з ким прийшли, показують на сестричку – «во, малеча» і лише через секунду згадують – «і тато».

Коли цікавлюся, що ж хлопцям найбільше подобається на святі, діловито відповідають: «Можна просто відпочивати собі. Класні от ці майстер-класи для малих дітей – сережки, з паперу щось робити (дивляться на сестричку). Та й собі можна зробити малюнки хною і аква-грим! Ну… ще батут можна… всього потрохи!»





***

Родзинкою дійства стала екскурсія заводом. Тут постійний натовп охочих. Кожну групу супроводжує один із працівників, який править за екскурсовода та розповідає що, де і як. Виявляється, навіть колір підлоги має значення – синьою позначають проходи, білою – виробничу частину приміщення.

Нам розповідають про історію, технологічні процеси та показують атмосферу, в якій люди працюють вже багато років.

«Я 30 років тут відпрацював, зараз на пенсії. Вже дев’ять років тут не був, - змінилося все! Це зовсім нове виробництво. Це – чистота, порядок, нам тяжче було працювати, людям, бачу, тепер легше. Зараз розумію – хотів би, щоб і мої діти працювали на СКФ!» - ділиться враженнями після екскурсії колишній працівник заводу Олександр Тимофійович.
































Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дуже кльово! СКФ молодці, якщо так про персонал дбають!
Відповісти
Подивився відео на сайті volyn.com.ua і також цей репортаж, і знаходжусь під величезним позитивним враженням. Дійсно молодці! Знаю що СКФ і його генеральний директор роблять величезні внески в справу перемоги на Сході України, здійснюють благодійну діяльність, допомагають дітям які втратили батьків на цій війні та багато інших добрих справ. Дійсно місто може гордитися таким підприємством. От у кого має навчатися нинішнє керівництво міста і області, як потрібно працювати, а не займатися мишинною Вознесіння і політиканством. Бажаю успіхів компанії СКФ Україна!
Відповісти
Ага дбають,тільки перед цим викурили тисячі працівників...
Відповісти
А без яду не можна обійтись? Якщо з нинішньою чисельністю завод виробляє продукції більше в рази ніж в радянські часи, то зрозуміло що таку кількість тримали аби тримати. І який сенс вкладати більше 100 млн Євро інвестицій, якщо при цьому зберігати весь персонал. До речі жодне підприємство України не проводило скорочення працівників з таким соціальними виплатами, як це робило СКФ - по 11 середніх зарплат. Тому не треба обливати брудом добропорядне підприємство.
Відповісти
п.Володимире Цибульський, нехай Бог благословляє Вас і вашу родину за добрі справи і повертає сторицею. Низький уклін Вам і від мене за підтримку.Дякую!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні