Луцький хірург спростовує міфи про пластичні операції*

1
-5
Луцький хірург спростовує міфи про пластичні операції*
Пластичні операції дедалі більше переходять з категорії «розкіш» в категорію «доступне благо». Однак, цю сферу все ще супроводжують чимало міфів, які відлякують навіть тих людей, кому пластичні операції справді потрібні.

Шкідливий наркоз, недоступна ціна, тяжкі ускладнення – лише маленький перелік того, що лякає пацієнтів.

Заспокоїти людей, а також розвіяти найпоширеніші міфи щодо пластичної хірургії погодився професійний лікар медичного центру «Боголюби», учасник міжнародних конференцій з пластичної та реконструктивної хірургії Олександр Матвіюк.


Міф №1:Пластичні операції потрібно робити за кордоном – лише там це безпечно і якісно.

Неправда.Часто люди вірять, що пластична операція закордоном – це своєрідний еталон якості. Українці нерідко готові заплатити закордонній клініці в два-три рази більше, розраховуючи отримати за ці гроші послуги по-справжньому професійного хірурга, а також високий рівень сервісу.

Але можу впевнено сказати, що останнім часом тенденція «медичних» поїздок за кордон йде на спад. Люди нарешті зрозуміли – в Україні працюють справжні професіонали своєї справи. Практичного досвіду у нас більше, ніж достатньо, а графік операцій у більшості хірургів заповнений на тижні вперед.

До того ж ми вчимось у провідних іноземних фахівців, відвідуємо конференції та семінари.

Також я вважаю, що оперуватись закордоном доволі ризиковано і це аж ніяк не залежить від професіоналізму хірурга. Пластична операція – це не лише безпосередньо втручання, а й реабілітаційний період, який часом триває місяці. За цей час у пацієнта нерідко виникають запитання, на які бажано швидко отримати відповідь.

Від цього залежатиме не лише здоров’я пацієнта, а й його спокій.
А в перші тижні після операції авіаперельоти небажані, тому отримати повноцінну консультацію хірурга буде неможливо.

Міф №2: Пластичні операції потрібні лише після 40 років.

Частково правда. Якщо говорити про пластичні операцій, які проводяться з метою корекції фігури, то тут нема суворих вікових обмежень. Навпаки, це пацієнти від 18 до 60 років включно, протипоказанням можуть бути лише незадовільні показники стану здоров’я.

Збільшення грудей або корекція їх форми – дуже популярна операція у віці від 18 до 45 років. Те ж саме можу сказати і про ліпосакцію та абдомінопластику (пластика живота).

А от, якщо під пластикою розуміти корекцію вікових змін на обличчі, то проміжок між 40 і 50 роками – оптимальний час для операцій. Раніше їх робити безглуздо, а пізніше – марно. Саме у 40-50 років варто робити підтяжку контуру обличчя, підтяжку повік тощо. У цей час гормональний фон стабільний, а шкіра здатна до швидкого відновлення.

Але є операції, які роблять навіть у дитячому віці. Це виправлення клаповухості, викривлення носової перегородки.

За допомогою скальпеля сьогодні можна виправити не тільки вроджені дефекти, прибрати зайві жирові відкладення, позбутися рубців, омолодитися на десятки років, а й вдосконалити свою зовнішність.

Жінка просто зобов’язана мати гарний вигляд. Така у неї місія — поширювати навколо себе красу, позитив, сексуальність. Але з настанням певного віку підтримувати молодість стає дедалі важче. На щастя, сучасна медицина просунулася настільки, що реально дозволяє жінці продовжити молодість, привабливість і затримати процеси старіння.

Олександр Матвіюк з вдячною пацієнткою
Олександр Матвіюк з вдячною пацієнткою

Міф №3:Пластичні операції – це дороге задоволення, яке людина з середнім заробітком дозволити собі не може.

Неправда. Я вважаю, що така думка – це пережиток минулого. Раніше і справді вважалось, що операції – це дуже дорого, але зараз сучасні технології доступні усім.

Звісно, забезпечені люди частіше роблять пластичні операції, а дуже забезпечені вдаються до них ще частіше. Але відкрию вам таємницю – пацієнтами пластичних хірургів здебільшого є люди із середнім рівнем заробітку. 50-60% наших пацієнтів – це люди, які йдуть на пластику для усунення естетичних недоліків зовнішності, що завдають психологічного дискомфорту та невпевненості в собі.

Міф №4: Зараз дуже розвинена косметологія, тому без операції можна обійтись.

Неправда.В світі дійсно зараз дуже поширені неінвазивні процедури – це ін’єкції, шліфування, пілінги. Ці процедури використовують для омолодження і профілактики старіння шкіри. Вони дійсно ефективні і допомагають впоратись з багатьма недоліками, однак – лише тоді, коли ці проблеми ще незапущені.

А от прибрати вікове опущення тканин чи надлишок шкіри може лише операція.

Загалом косметологія і пластична хірургія йдуть поруч і підсилюють ефект одна одної.

Пластичний хірург за роботою
Пластичний хірург за роботою

Міф №5:Наркоз – дуже небезпечна річ, яка забирає кілька років життя.

Неправда. Це маячня і нісенітниця, яку придумала перелякана людина, яка ні чого не розуміє в медицині, а тим більше – анестезіології. Міфи про величезну шкоду від наркозу народжуються на інтернет-форумах, де часто «знавці» пишуть казна що.

А от, якби вони поговорили з лікарем-анестезіологом, то знали б, що сучасна анестезіологія – абсолютно безпечна в умілих руках! Для загального наркозу практично немає протипоказань, а під однією анестезією можна навіть провести одразу кілька операцій.

Сучасні препарати для наркозу дуже швидко виводяться з організму і не мають на нього стороннього впливу.

До того ж протягом всієї операції стан пацієнта контролює лікар-анестезіолог. Саме він відповідає за життя людини і не відходить від неї ні на крок.

Міф №6: Імпланти потрібно міняти кожні десять років або ж вони можуть розірватись

Неправда. Є ще й міф про те, що з імплантами не можна літати, плавати, спати на животі і так далі. Можу впевнено сказати – це все вигадки!

Зміна імпланта, зокрема грудного, потрібна лише за медичними показаннями, наприклад, якщо жінка отримала травму, або ж, якщо вона хоче змінити їх розмір. В іншому випадку імпланти міняти непотрібно. Термін придатності силікону – близько двохсот років, тому зіпсуватись вони просто не можуть.

В Ізраїлі навіть був випадок, коли у дворі житлового будинку вибухнула бомба, один з осколків застряг в силіконовому імплантаті і тим самим врятував життя жінці. В такому випадку, звичайно, буде потрібно його заміна.

Міф №7: Однією операцію не обмежишся, бо дуже швидко виникає залежність

Неправда. Цей міф не має ніякого відношення до реальності. Зазвичай до пластичних хірургів звертаються з однією глобальною проблемою, яка найбільше хвилює пацієнта. Це може бути вроджений фізіологічний недолік або бажання трохи змінити форму носа, природно збільшити розмір молочних залоз.

Найчастіше люди вирішують цю проблему і після операції просто насолоджуються результатом. Залежність від пластичної хірургії – явище дуже рідкісне. Боятись її – те ж саме, що боятись загинути в авіакатастрофі. Шанси, звичайно, є, але це ж не привід уникати перельотів.

Міф №8: Після операції доведеться надовго забути про звичний спосіб життя

Неправда. Пацієнти часто бояться надовго випасти з активного життя. На щастя, більшість пластичних операцій сьогодні є малоінвазивними, що значно скорочує період реабілітації.

Але все ж таки, операція – це операція і відновитись після неї необхідно. Тому я раджу своїм пацієнтам взяти відпустку на п’ять-десять днів, залежно від виду операції.

Хоча, більшість пацієнтів залишаються в стаціонарі лише першу добу, а потім відновлюються вдома. Звичайно, зовсім без болю, набряків і гематом обійтись не можна, але неприємні відчуття можна звести до мінімуму, якщо дотримуватись усіх рекомендацій лікаря.

Наприклад, після пластики грудей мої пацієнтки вже на третій-четвертий день виходять на роботу. Задоволені результатом операції, вони з радістю повертаються до звичного життя.

Сучасна медицина знає безліч способів, як після операції швидше повернутись в форму і радіти прекрасному результату.

Головне – позитивний настрій, тоді і реабілітація буде комфортнішою.

Міф №9: Пластичні операції мають великий ризик ускладнень

Неправда. Будь-яке втручання в людський організм, чи то хірургічне, чи то терапевтичне – це завжди певний ризик. На щастя, прогрес не стоїть на місці і сьогодні цей ризик зведений до мінімуму.

У клініці«Боголюби» персонал досвідчений та кваліфікований, а обладнання – найсучасніше. Також тут приділяється велика увага підготовці до операції. Усе, аби уникнути будь-яких неприємних несподіванок.

Наприклад, при збільшенні грудей ускладнення можуть виникнути лише через індивідуальну реакцію організму, а це буває вкрай рідко. Якщо правильно підібраний розмір імплантів, коректно проведена установка, дотримана технологія, то все буде красиво і безпечно для здоров’я. Тим більше, з сучасними анатомічними імплантатами можна зробити абсолютно природну форму молочної залози.

Що стосується інших видів пластичних операцій, в яких є велика ділянка хірургічного втручання, то все залежить від стану організму та його здатності до загоювання ран. Серед можливих ускладнень можна виділити гематоми.

Однак, від синців ще ніхто не помирав, і за місяць вони точно зникнуть. Головне – дотримуватись післяопераційних рекомендацій лікаря і бути позитивно налаштованим. Тоді все буде добре.

За робочим місцем
За робочим місцем

Міф №10: Пацієнтам у клініках нав’язують непотрібні і дорогі процедури

Неправда. Пластична хірургія – це в більшості випадків естетичні операції, на які люди йдуть добровільно. Однак, мета хірурга – аж ніяк не «розкрутити» пацієнта на додаткові операції, а відповідно – й витрати. В першу чергу пластичний хірург, як і будь-який інший лікар, ставить собі за мету вирішити проблему і покращити життя пацієнта.

Більше того – часто лікарі навіть відмовляють пацієнта від операції, коли бачать, що вона йому просто непотрібна. Здоровий глузд і відчуття міри – невід’ємні якості хорошого пластичного хірурга.

Більше інформації – на сайті dr-matviyuk.com.ua

Записатись на безкоштовну консультацію можна за телефоном:
050 886 81 80


Офіційний сайт МЦ «Боголюби» bogolybu.com.ua
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Всі біжіть по анестезію!Це ж можна і ще й побічних ефектів нема)))
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні