Як Петро Порошенко запускав завод на Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ

3
1
Як Петро Порошенко запускав завод на Волині. ФОТОРЕПОРТАЖ
Президент України Петро Порошенко відвідав насіннєвий завод ТОВ «П’ятидні» та отримав першочергову нагоду запустити процес виробництва.

За кілька годин до прильоту Президента на території заводу зібралось близько 300 людей: місцеві жителі, представники влади та духовенства.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: В очікуванні Порошенка: що коїться біля насіннєвого заводу під Володимиром-Волинським

Близько 300 людей прийшло на відкриття Порошенком насіннєвого заводу
Близько 300 людей прийшло на відкриття Порошенком насіннєвого заводу


Директор департаменту агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко розповідає, що завершення будівництва та перевірок заводу не було заплановано саме до приїзду Президента, мовляв «так співпало».

«Це не тільки завод, а цілий комплекс. Тут є інженерний центр, навчальний центр і насіннєвий завод, який в цьому році вже буде робити високоякісне насіння. А показати Президенту такий комплекс, я думаю це те, що вартує уваги, те що йде прогресивним, новим в наш сьогоднішній час. Тому, що без якісного насіння ми не можемо мати хороший врожай», - говорить він.


Також чоловік зазначає, що будівництво цього заводу дає селу П’ятидні додатково ще 30 робочих місць.

Директор ТОВ «П’ятидні» Валерій Діброва розповідає, що в завод вкладено більше 1,5 мільйона євро інвестицій.

«І ми сьогодні з Президентом будемо його запускати в роботу. Завод пройшов повністю всі пуско-налагоджувальні роботи. Він зданий в експлуатацію і я думаю буде правильно показати Президенту, що бізнес розвивається, живе, створює нові робочі місця і бізнес платить податки», - говорить він.

«Ми об’їздили Німеччину, Чехію, Польшу, практично 5 таких заводів і все що в них є найгірше ми тут усунули. Ми взяли найкращі зразки машин, обладнання. Так вони не дешеві, але вони дуже технологічні. І побудували отакий завод. Завод дуже продуктивний, 10 тонн зернових за годину», - додає Діброва.


Про проблеми, які турбують аграріїв він не став говорити, мовляв «сьогодні у нас свято, а в свято про проблеми не говорять» (сміється).

Близько 13:30 на територію заводу приземлився президентський гвинтокрил. Зауважимо, що окрім нього на територію заводу прилетіли ще два: з нацгвардією та пресою.

Петро Порошенко особисто привітався з присутніми та направився до трибуни.



«Головною метою мого приїзду на Волинь є відвідати пропускний пункт «Ягодин» і перевірити готовність до безвізового режиму. Але я не міг не відповісти на запрошення мого давнього друга і взяти участь у відкритті вашого заводу. Це є символ. Бо аграрне господарство є опорою економіки України», - говорить Глава держави.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Як Порошенко на Ягодині сварив митників

«Зараз відкриття на Волині нового сучасного насіннєвого заводу європейського зразка, одного з найбільших в західному регіоні – це важлива подія не лише для вашого господарства але й для всієї Волинської області. А мудрість українського народу «Що посієш, те й пожнеш» в даному випадку точно має сенс (сміється). Я хотів би щиро привітати вас з відкриттям. Бажаю підприємству прибутку, добробуту всім і щастя», - підсумовує Петро Порошенко.

Після промови Президент розрізав стрічку, тим самим офіційно відкривши насіннєвий завод.


Крім того, Петро Порошенко отримав нагоду найпершим запустити процес виробництва високоякісного насіння. Одним кліком комп'ютерної миші у спеціальній програмі Президент змусив запрацювати цілий завод.

Запуск виробництва лише одним кліком
Запуск виробництва лише одним кліком


Насамкінець, Глава Держави зробив кілька фото з місцевими жителями та відправився до Волинської ОДА.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: Рамки, металошукачі та паркани: як у Волиньраді чекають Президента

Бригада працівників
Бригада працівників
Територія заводу величезна як ззовні, так і зсередини
Територія заводу величезна як ззовні, так і зсередини


Ірина КАБАНОВА («Волинь24»)
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Толку з того,що приізав Порошенко.Ви бачили який хаос сьогодні був на дорогах в Луцьку.Таке враження,що плювати він і наша поліція на нас хотіли.Ганьба Прошенко.
Відповісти
А чого вже та Іваничівська так звана головиха туди припхалася, ото вже любить піаритись, кругом протиснеться, як ліпучка, аби свою фізію втиснути, а сама повний нуль, вже в місті не знали, де подіти ту Кревську, ото кадра.
Відповісти
Хай приіде коли жнива і побачить як вкалують,яка зарплата,чи може охранік за 1500гр.содержати сімю.
Найшов чим похвалитися, що люди за 3дні як негри
Вкалували і алейки зробили і 40 віників змили за день.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні