Луцький суддя вирішив, що може їздити по лівій смузі і без страховки

5
1
Луцький суддя вирішив, що може їздити по лівій смузі і без страховки
Рожищенський районний суд слухає справу за позовом судді Луцького міськрайонного суду Ігоря Ясельського про скасування постанови патрульної поліції Луцька.

Про це повідомляє Громадське.Волинь.

У липні 2016 на автодорозі Луцьк-Цумань інспектор патрульної поліції Луцька Анатолій Баняс зупинив ВМW, що рухалося крайньою лівою смугою. Він запитав водія про причину порушення ПДР.

Той апелював до значної ямковості на цій ділянці дороги. Патрульний попросив пред’явити документи: посвідчення водія, реєстраційний документ на авто і поліс страхування.

Останнього водій так і не надав. Відтак Баняс пояснив порушнику його права і виніс постанову про вчинення адмінправопорушення. Однак, згодом суддя Луцького міськрайонного суду Ясельський, а саме він був за кермом, подав заяву до суду.

Під час судового засідання представник позивача стверджував, що його довіритель їхав по лівій смузі, бо саме мав намір повернути на АЗС, а договір страхування у нього був укладений на момент зупинки, але Ясельський ще не встиг його забрати. Таким чином позивач вважає, що патрульний не з’ясувавши всіх причин та обставин такої поведінки виніс постанову неправомірно.

Представник відповідача, юрист Департаменту патрульної поліції Луцька Марія Кондюк заперечила аргументи викладені у позовній заяві і на доказ своїх слів клопотала долучити до матеріалів справи відеозапис з натільної камери. Його переглянули на судовому засіданні.

На відео чітко зафіксовано, як патрульний кілька разів перепитує: «Чому нема страхового поліса? Його нема взагалі чи забули вдома?»

Після перегляду відео адвокат позивача попросив про перерву у судовому засіданні, оскільки вже закінчився робочий день.

Головуючий суддя Іван Сіліч оголосив перерву до 12 грудня.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Луцьку всі їздять по лівій смузі і тій сраній поліції начхати. А тут раз і знайшли винного Ясельського.
Відповісти
і всі без страховки?
Відповісти
Будь уважний, страховка була і є. Не пред'явив бо не було підстав.
Відповісти
В Луцьку в правій смузі рухається пасажирський транспорт. Якщо тобі подобається рухатися за богданом чи тролейбусом то...
Відповісти
Дивуюсь жлобству деяких людей. Їздить на БМВ (не саме дешеве авто) але штраф в 200 грн не заплатить.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні