Вихід знайдено: Луцький гуртожиток віддадуть людям

7
-8
Вихід знайдено: Луцький гуртожиток віддадуть людям
Луцькі депутати Микола Яручик та Євген Ткачук провели зустріч із мешканцями гуртожитку на бульварі Дружби народів, 4а, щоб повідомити, що місто допоможе викупити їхнє житло.

Гуртожиток свого часу збудували для працівників заводу «Електротермометрія». У 90-ті, коли відбувалася приватизація державних промислових підприємств, гуртожитки мали б передавати у комунальну власність. Та «Електротермометрія» внесла цю будівлю до статутного фонду як основний засіб і отримала на неї право власності. Таким чином, 108 сімей, які тут мешкають, втратили можливість приватизувати квартири і постійно перебувають під загрозою виселення офіційним власником.


«Ще минулої каденції від вас почали надходити скарги про те, що мешканці гуртожитку ніяк не захищені і в будь-яку хвилину кожного із вас можуть виселити. Таку проблему просто не вирішиш. Були різні пропозиції, у тому числі – спроби відсудити гуртожиток. Зрештою, ваш депутат Євген Ткачук запропонував дуже хорошу ідею, яка, будемо сподіватися, допоможе вам нарешті отримати право власності на свої квартири і при цьому зекономити серйозні гроші», – розпочав зустріч із мешканцями луцький депутат Микола Яручик.
У свою чергу, Євген Ткачук розповів, що на черговій сесії Луцької міської ради йому вдалося переконати депутатів у необхідності виділити кошти із бюджету для купівлі гуртожитку.

«Перед виборами у вас тут було багато «гостей» з обіцянками. Вибори пройшли, вже до вас ніхто не приходить, і суди всі програні. Але ми намагаємось знайти інший шлях і будемо сподіватися, що невдовзі усі 108 сімей оформлять право власності на свої квартири», – зауважив Євген Ткачук.


Загалом Луцька міська рада прийняла рішення про прийняття в міську комунальну власність шести гуртожитків. Більшість із них підприємства-власники готові віддати місту безкоштовно, проте дев’ятиповерхівку на бульв. Дружби народів, 4а «Електротермометрія» подарувати не готова.

«Ті гуртожитки майже розвалюються, власникам вони не потрібні. У нас ситуація зовсім інша: і будівля новіша, і ремонти в під’їздах є. Власник зробив експертну оцінку, за якою цей гуртожиток коштує не один мільйон. Нам вдалося домовитися із директором «Електротермометрії» Олегом Малихіним і він готовий продати його за 2,5 млн грн», – розповів обранець.


Мешканці зауважили, що власними силами їм не вдалося б назбирати таку суму, адже довелося б скидатися по 25 тисяч із квартири. Тому вони надзвичайно вдячні Євгенові Ткачуку та іншим депутатам, які підтримали виділення коштів із бюджету.

Крім того, на зустрічі із лучанами обранці розповіли й про інші справи, які стосуються життя мікрорайону. Зокрема, повідомили, що уже виділені кошти на асфальтування заїздів до гуртожитків та тротуарів поблизу школи №20. Також спробують посприяти виділенню коштів для асфальтування території двох місцевих садочків.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ініціаторам викупу піде непоганий відкат
Відповісти
1000 баксів за квартиру, і вони хочуть з бюджету платити. Нехай би платили або нехай судяться. Міський бюджет не благодійна організація.
Відповісти
То нехай міська влада всім вділить кошти, а то одним по 25тис., а іншим дулю.Що, за тільки років життя не назбирали?
Відповісти
Ти вже судився де результат
Відповісти
Трьом першим горе коментаторам ,щоб все життя не мали свого житла!!!!!!!!!!!!!!
Відповісти
Запропонуйте кращий варіант прийдіть до людей ,чи кишка тонка.
Відповісти
таких би по більше депутатів як Ткачук і тоді б жили ми як у маслі.Ця дюдина багато нам зробила особливо для району ДПЗ
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні