У Луцьку молодіжна організація пропагує нацизм?

47
1
У Луцьку молодіжна організація пропагує нацизм?
Організація «Іскра», активісткою якої була луцька мучителька тварин, пропагує нацизм. Її ж представники кажуть, що це «гітлерівська романтика».

Днями соцмережі сколихнуло відео, на якому дівчина та хлопець знущаються над беззахисними кошенятами.

Виявилось, що «героями» відео є неповнолітня переселенка з Луганська Любов Таропіна та лучанин Юрій Гнатюк, раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень.

Дівчина «відзначилась» ще й тим, що на своїх сторінках у соцмережах мала чимало фото з символікою терористичних організацій «ДНР», «ЛНР», а також фото з «друзями-ополченцями». Згодом вона запевнила, що любить «український Луганськ», а такі світлини є жартом. До речі, ними зацікавились в СБУ.

Прокоментували дії Люби й в організації «Іскра», активісткою якої вона є. Зокрема, переселенку вони називають «націоналісткою, яка полюбляє шалені, екстравагантні вчинки».

Ідеологія ж самої організації, як мінімум, наштовхує на роздуми. На її сторінці у соціальних мережах поряд з дописами про перегляд патріотичних фільмів чи проведення націоналістичних акцій можна знайти й такі, що свідчать про явну прихильність членів організації до ідеології нацизму та постаті Адольфа Гітлера.

Члени «Іскри» дивились патріотичний фільм
Члени «Іскри» дивились патріотичний фільм

Та грали в страйкбол
Та грали в страйкбол

Частіше за звіти про різноманітні заходи адміністратори сторінки "постять" відгуки про події в Україні, новини з інформаційних ресурсів, а також мотиваційні цитати. Серед них - і такі.
Термін з ідеології нацистів, означає «недолюдина»
Термін з ідеології нацистів, означає «недолюдина»

Пропаганда та схвалення расизму
Пропаганда та схвалення расизму

Патріотична пісня, нічого не скажеш
Патріотична пісня, нічого не скажеш

Особливу увагу тут приділяють постаті диктатора Гітлера.
Пропагують сказане Гітлером
Пропагують сказане Гітлером

СС «Вікінг» - танкова дивізія військ гітлерівської Німеччини
СС «Вікінг» - танкова дивізія військ гітлерівської Німеччини

Схоже, Гітлер для членів організації таки авторитет
Схоже, Гітлер для членів організації таки авторитет

Фільми про італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні
Фільми про італійського фашистського диктатора Беніто Муссоліні

Нацистське вітання Муссоліні
Нацистське вітання Муссоліні

Член громадської організації Маргарита Паламарчук пояснює специфічне наповнення сторінки у соцмережі захопленням «гітлерівською романтикою» з боку деяких членів руху.

З її слів, членами організації є молоді люди від 17 до 25 років і частина з них захоплюється нацистськими ідеями, зокрема тими, що мають відношення до соціальної політики. Це стосується адміністраторів сторінок у соціальних мережах та керівника громадської організації Андрія Отченаша, який нині служить в армії.

Жінка зауважила, що в організації планують провести «внутрішню роботу», адже «захоплення гітлерівською романтикою» псує імідж. Також вона запевнила, що «Іскра» організовує заходи для молоді та пропагує український націоналізм.

Зауважимо, що наразі організація налічує 10 членів, донедавна – 25. При цьому на її сторінку у мережі «Вконтакте» підписано більше двох тисяч людей.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пропагують хороші речі
Відповісти
ну дійсно, навіщо мати свою точку зору, щл побудована на фактах?
краще говорити як усі, щоб не подумали що ти расист, нацист, або не здався "дивним"
кумедно спостерігати коли дорослі люди з освітою пишуть такі статейки, які по рівню інформації недотягують до самого задрипаного (мого) блогу лучанина..
і ще, активістів іскри не 10 ;)
Відповісти
опа, любитель дєдушки адольфа заговорив))) чи то може іскрятко заскулило?) "а чого мені погані дяді і тьоті не дозволяють бути нацистом, а я хоооцю, я маю точку зору!!!")) розчарую тебе, не мона бути нацистом - буде атата і бий-бий по білій расово-чистій попі)
Відповісти
Хороші речі???? Якщо ти так думаєш, значить хто ти? Бінго! Nazi detected.
Правда написана - факт пропаганди на лице.
Ці малолітки не сміють зватися українськими націоналістами. Хай прочитають елементарні речі - проти кого боролась УПА в роки Другої світової. Про Загорівський бій. Про Колківську республіку. Про ліквідацію упівцями шефа СА Лютце. А Ольжича і Телігу хто закатував? Не нацисти?
Мовчіть в портянку, любителі зігувати.
Відповісти
Олег Ольжич (1907 – 1944) – український соціал-націоналіст,
Відповісти
...закатований гестапівцями на допиті у концтаборі Заксенгаузен у ніч на 10 червня 1944 року.
є чим крити?
Відповісти
то якби міг- вбив би він гестапівців.
Взагалі, Ольжич був нацистом, якщо ти ще не зрозумів.
Відповісти
Дитиночко, краще готуйся до ЗНО (або до зимової сесії), вчи історію, а не читай пости різних псевдо-фюрерків. "То як би міг - вбив би він гестапівців" - не сперечаюся, аби воював зі зброєю в руках у лавах УПА, вбив би, і не одного. Тепер щодо твого голослів'я, що "Ольжич був нацистом" - розумію, що хочеться видавати бажане за дійсне, однак це далеко не так. Олег Ольжич був діячем мельниківської ОУН, котра, не сперечаюся, значною мірою симпатизувала Гітлеру аж до проявів колабораціонізму. Взагалі, він як і багато провідних та рядових членів ОУН у 1940-х відійшов від модних тоталітарних віянь 20-30-х, почав вбачати у нацизмі ворога, за що був репресований гітлерівцями. Я не збираюся сперечатися із політично-заангажованою людиною, а відтак раджу тобі відвідати наш Архів ОУН (м) у Києві, почитати фонди, у яких ти знайдеш чимало пізнавального й нового.
Відповісти
за книжку, неучі!!! думайте-читайте, двоєшники!
Відповісти
"іншадумка", у твоїх словах немає логіки. " якби міг - вбив би гестапівців" - як же він тоді вбивав би своїх однодумців, якщо, з твоїх слів сам "був нацистом"? не паплюж пам'ять поета. дійсно, слова школяра-недоучки...
Відповісти
у нас заборонено і нацизм, і фашизм, і комунізм. за що, не ясно? чи може дідо в поліцаях добрий шнапс і "булька с мальом" отримував?
Відповісти
у нас заборонено і нацизм, і фашизм, і комунізм. за що, не ясно? чи може дідо в поліцаях добрий шнапс і "булька с мальом" отримував?
Відповісти
Звичайно, не має, що писати більше, то треба свіжак. Чого не має такої реакції, коли дійсно щось важливе трапляється. І в ІСКРІ як ви кажете ніхто не зігує
Відповісти
шановна, наступного разу сприятимемо викладенню фото членів та "провідників" "Іскри", які зігують. це реально. треба? буде.
у нас? у нас - важливе. у нас у місті є нацисти. є загроза тому, що екзальтована молодь піддається згубному впливу пропаганди тоталітарних людоненависницьких ідеологій, а потім задля "епатажу" поспішає мучити тваринок (від людей можна і ляща вихопити).
Відповісти
Тобто ви, шановна, зараз звинувачуєте ІСКРУ в тому, що вона пропагує насилля. Це вже серйозне обвинувачення, у вас є докази. Якщо не має прошу стулити свого ротика і мовчати в тряпочку. Чого не висвітлюють, що хорошого вони зробили.
Якщо прибрати вулицю, це нацизм. П13да, люди.
Провести вуличний університет, це нацизм? Так чого ви нічого для людей не робите.
Тільки вмієте переливати з пустого в порожнє. Чого ж не було такого епатажу, коли чоловік збив дідуся і втік. Чому? Може справа в грошах і ви продажні? Тут треба вести інше розслідування чи компентні журналісти працюють у Волинь24
Відповісти
мою вулицю прибирали ми із сусідами, в не гітлерюгенд в чорних сорочках - раз. доказів наведено на скрінах нормально - два. що пропагують тут вже люди писали - ЛЮДОНЕНАВИСНИЦЬКІ ІДЕОЛОГІЇ. чи може Гітлер це щось інше, хороше й трепетно ніжне? те, що в Луцьку поки антифа немає, щоб трохи місце таким вказувати, це тільки тимчасова недоработка...
Відповісти
Бачив в центрі цих кококошніків у чорних рубашечках з нашивками як на фотці заголовка. один до одного руки вскідували і ржали як ущербні. Якщо то такий стьоб, то за такий стьоб можна і граблі повиривати!......
Відповісти
то іди й виривай
Відповісти
а думаєш тобі можна таке запроста робити буде, хлопець? і не прийдеться ніколи скурати?? що і требувалось доказати, гражданє, розпущена дітвора переконана, що їм все можна. і свято вірять, що вони роблять щось важливе для країни. хочете Гітлера, діточки? чи Бенє Мусоліні? то сходіть в музей воскових вігур, помацайте і успокойтесь))
Відповісти
не дивно тепер ,що до них у іскру приймають всяких живодьорів. вони в свої 16 літ думають, що все гра - у фашистів граються, у мусорніках фоткаються. он подивіться сторінку їхнього головного (андрій отченаш звати) - на аві фотка його з купою конячих екскриментів.
Відповісти
придурки
СБУ закрийте їх поки не пізно
Відповісти
1) редакція, ви перевіряєте авторів статтей у компетентності на такі теми?
2) що ж ви тоді скажете про зігуючих школярів з цк азов?
Відповісти
я чкажу те саме. спаляться на пропаганді - хай теж напишуть про них. взагалі, треба такі випадки доводити до відома громадськості, бо ж батьки мають бути в курсі, де і чим промивають мізки їх чадам. всі думають, що у нас всі націоналісти на одне лице, а нічо подібного - треба знати, хто чим дише.....
Відповісти
Лучани, думайте головою, об'єднуйтеся і слідкуйте, аби у місті не було цієї погані, що дискредитує український націоналістичний рух! Так, в країні є дуже багато бід, зокрема в соціальному житті, але хай нас не вчать боротися за свої права такі молодчики, які аби прийшли до влади - ввели б диктатуру і забрали у нас будь-які права. За романтизмом чорних сорчок Мусоліні, консервативним аристократизмом і типу українським донцовським націоналізмом у цих хлопачок криється банальна тяга до нацизму. Юні недоучки, які дуже хочуть вивищитися за рахунок чорної сорочки і грізного вигляду.
Відповісти
Це дуже страшна організація. І поки поліція, влада закриває очі на це і тішиться тим що то "тіпа" патріоти, вони і далі будуть працювати на руку Кремлю. Це нацисти, яких цитують всі антиукраїнські пабліки, мол подивіться і нехай спробує хтось сказати тепер, що в Україні нема фашстів.
Відповісти
А вот і вишивата під'їхала. Хоча прикол з Кремлем насмішив.
Відповісти
То посмійся, недочитачу.
Відповісти
і ще таке, ребяткі, тут повтикали їхню спільноту вк та сторінки певних іскрунів: там вже повним ходом образи й погрози журналістам. у декого - вже другий день як, ще цієї статті не було навіть. славлять Кучму і кажуть, що вбивати журналістів - це добре. можемо надати скріншоти. тож хотілося б сказати: дітвора, не заганяйтесь, бо терпіти вам люд цього не буде. якщо погрози ваших молодчиків журналістам вийдуть за межі гавкання на своїх сторінках - прийдемо до вас громадою, спеленаємо і доставимо в буцегарню, ферштейн??
Відповісти
О, рука Кремля! Страшна і всеохоплююча!
Відповісти
Я би рекомендував всім, хто безоглядно засуджує цих молодих і активних людей, уявити ситуацію коли у Другій Світовій перемогли не ватніки з американськими капіталістами, а Адольф Гітлер і поглянути на мапу Рейхскомісаріату Україна.
Відповісти
Аяяй і що б було? Добрий Гітлер дав би Україні незалежність від Ла-Маншу до Уралу, а тебе б поставив гауляйтером? Класти він хотів на українців - то для нього були недолюди, а ще був такий в Райхскомісаріаті Еріх Кох, котрий особливо "добре" ставився до нашого народу. А ще вивози природніх ресурсів, людей на примусові роботи (бірочки "ост" їм певно від турботи надмірної чіпляли - щоб у місті не загубилися?), нищення націоналістичного підпілля, а ще скільки українців сиділо по гітлерівських концтаборах... Я не підтримую жодну з воючих тоді імперій зла, а лише й тільки наших борців - ОУН-УПА. Вони не боролися за поневолення нації нацією, раси расою, класу класом, а за свободу народам і свободу людині!!
Відповісти
Про недолюдей це ви у радянських книжечках повичитували, шановний? Ну наплюйте тоді на могили бійців Роланду, Нахтігаль і дивізії Галичини.
Відповісти
Не у радянських, а в працях сучасних українських науковців, у тому числі дослідників українського національного руху - дуже поважаних та авторитетних. Гугл в поміч, ходіть у бібліотеки, книгарні, читайте... Також про недолюдей йдеться у промовах переважної більшості нацистських діячів того часу - теза про унтерменшів та юберменшів була основою нацистської ідеології. І от тільки не треба тут починати ля-ля, що то все фальсифікація і вселенська змова проти "білої арійської сили". Пошліться у своїх спростуваннях на когось із вчених, бажано академіків, професорів, можна лише українських. Не на пости в соцмережах і праці "соціал-націоналістичних" ідеологів, а саме НАУКОВІ ПРАЦІ.
Щодо бійців ДУН, "Галичини", українського шуцманства, і прочая. Ставлення неоднозначне і саме для цього потрібні історики. Багато з цих хлопців дійсно йшли воювати з надією, що німці дадуть Україні незалежність, інші сподівалися отримати вишкіл та зброю для боротьби з обома окупантами, ще інші просто хотіли уникнути вивезення на роботу до Німеччини для себе та своїх рідних. Так чи інакше, але бійці цих формувань були колабораціоністами - воювали проти одної імперії зла на боці іншої. Хто пішов до УПА - був правий на всі сто, хто не пішов і загинув у складі вермахту, СС - вічна пам'ять та уклін за бажання вибороти Україні волю. ОДНАК, ми продовжуємо говорити про німецький нацизм, котрий вартий засудження, у тому числі за використання українців на своєму боці у якості гарматного м'яса.
Відповісти
Якщо ви хочете правди про війну, то повинні усвідомлювати, що підручники і наукові праці пишуть переможці. Справжніх чесних дослідників істориків-ревізіоністів переслідують і цькують по всьому світу. Дуже багато фальші, підробок, відвертої брехні десятиліттями впливали і вливають у голови необізнаних про ті події. Для прикладу, значна частина матеріалів свідчень того ж Нюрнберзького процесу не витримує жодної, бодай краплину логічної, критики. Перед тим як посилати мене в гугл і до книгарень, самі туди загляніть. І да, однією з умов формування вищезгаданих військових формувань було те, що вони не воюватимуть проти своїх братів з іншого боку барикад на Східному . Такщо теза про гарматне м'ясо - це не в той бік.
Відповісти
Читали ми й ревізіоністів. Не поспішайте однобоко називати лише їх справжніми. "Галичина" не воювала проти своїх братів на Східному фронті? Шановний, а під Бродами українців у складі совєтської армії не було? Я слідкую за новинками наших книгарень, щиро вболіваю за справу української книги та науки. Хто ви - помітно одразу, а от чи не доведеться нам з вами зустрітися приміром на сесії, не думаєте? Попередні мої репліки закликали вас ще до якогось глузду, тепер же бачу, що дарма старався. Рівні собі та присутнім тут моїм колегам-історикам не бачу.
Відповісти
Народ та що ви з ними ще мову ведете, щось хочте пояснити... Це ж зомбаки блін сектанти, які тільки своє одне знають і їм об стєнку горохом. Ігнорте цих піонерів і хай з ними розбираються відповідні служби.
Відповісти
Не певен, що ви читали й сучасні, не кажучи вже про радянські. Одразу помітна ваша приналежність до "Іскри" або чогось подібного - профанізм та однобокість. А чому так дрібно починаєте тільки з Роланду - ще були "Бергбауернхільфе", "Легіон Сушка". Знаєте, ці хлопці ще у 1939 р. почали воювати на боці Німеччини за Україну. Навіть визволили від поляків певні українські міста в Західній Україні, зокрема той же Самбір, Перемишль і Стрий. І як подякував Гітлер? Хлопців було розформовано, а визволені міста "фюрер" віддав совєтам. Що було з вояками ДУН після ув'язнення нацистами Бандери теж розказати? Якщо ви киянин - ласкаво просимо до архівів та біблотек. Є та ж Вернадка, та ж Парламентська, згаданий вже Архів ОУН (м), ЦДАВО і ЦДАГО. Гляньте на оригінали документів, почитайте праці спеціалістів і все побачите самі.
Відповісти
Моя репліка було до "Киянина" - це так, про всяк випадок)
Відповісти
уявляємо згідно фактів як то було тоді:
1) освіта обмежена чотирма класами - потрібні були раби, які розуміють мову своїх хазяїв, відповідно і вчили.
2) гоніння й тиск проти української культури: закривалися театри, "Просвіти", бібліотеки, музеї, наукові установи.
3) не надавалося належне санітарно-медичне обслуговування.
4) людей відривали від домівок і масово вивозили на рабську працю в Німеччину (так-так, розкажіть про те як до них там добре ставилися, взагалі курорт був)
5) репресії проти ОУН від Рівного до Запоріжжя.
6) заселення території України десятками тисяч німецьких колоністів - відповідно переселення значної кількості українців до Німеччини в якості рабської сили.
Відповісти
Та іскра ще й захищає тих живодерів
Відповісти
Є пруф?
Відповісти
Завжди подобались зігуючі представники словянської недораси. Чи в іскрі суцільні блакитноокі німці зі шведами, що зігують по ділу?)
Відповісти
нє, вище бери - там самі атланти і гіперборейці позбиралися)) мьольнірами цвяхи в стінки забивають, гадять веселкою, газують блискавками (двома зразу - трушно щоб було) і мають стільки честі на один міліграм крові, що то не описати... ))))
Відповісти
Скільки платять за подібні статті, підкажіть?)
Відповісти
ооо, тобі ше скажи. це частина всєлєнского заговора проти білої і пушистої іскри, яку хочуть ні за що з світу зжити, без жодного доказу щось кажучи. відкрий гочі й почитай. все наглядно - фотки і скріни з іскри групи .сам бачив. нічьо не видумано і не взято з потолка. рібята захоплюються Гітлером і фашизмом - всьо попали і нема чого тут
Відповісти
ко-ко-ко, держи вора!!! видання вперше (!) і першим (!) підняло важливу тему, на що раніше ніхто не звертав уваги. останній аргумент - кричати "ви продажні!"? вони самі собі винні, бо, по-перше, легковажно поставилися до набору людей у свою організацію - в результаті там опинилася симпатичка сепаратистів із шкуродерськими замашками; по-друге, "включили бичку" на журналістів з перших днів, без обгрунтування запевняючи, що "сепаратизм-наклеп" і ще щось там патякали, що найкраще покарання для садистки - "відправити в притулок Ласка на роботи"; по-третє: ніхто не заставляв постити пропаганду фашизму на офіційній спільноті та захищати свої "ідеали" з піною на губах. я рада, що таке стало відомо - моя дитина ніколи не потрапить до таких "вихователів". двоє дідів воювало проти німців - один в УПА, другий в червоній армії. а ці смаркачі будуть розказувати яка їх ідеологія правильна?? корисна стаття і не гавкайте на Волинь24 ! ! !
Відповісти
If you have difficulty sleeping, it may be a symptom of sleep apnea. Lots of people deal with this condition every day, and it is often a problem that is quite unpleasant to manage. But the good news is that there are effective treatments out there. Read this article to learn some basic information about recognizing and treating sleep apnea.

Skip sleeping pills if you are prone to bouts of sleep apnea. You may feel you need them to get to sleep, but they have a similar effect as alcohol on the body. They also have additional side effects besides the obvious ones. Stay away if you want to lessen your sleep apnea symptoms.

Consider doing a few very specific exercises before going to bed each night, to alleviate some of your sleep apnea symptoms. Exercising throat and tongue muscles has been proven in scientific studies to reduce snoring, improve breathing and lessen the more profound effects of sleep apnea when done according to doctor's orders.

Avoid drinking alcohol to excess. Your muscles are relaxed by drinking alcohol. You may want to feel more relaxed, but it can exacerbate your apnea. When your throat muscles relax, your airway narrows and causes sleep apnea. If you're not going to give up alcohol, then just don't do it right before bedtime.

Understand the effects that smoking and drinking alcohol have on sleep apnea, if you are trying to get a grip on your quality of sleep. Smoking enlarges airways, while alcohol can relax them too much, both of which will contribute to the symptoms of sleep apnea severely. Consider making the necessary cut-backs that will cut down on your sleep problems.

If you think that you may have sleep apnea, set up a video of yourself as you sleep. Just be sure that the video recorder has sound capability. When you wake up, look at the video, and if it seems like something other than snoring is going on, it may be time to go to the doctor.

Remember to keep your medical ID upon your person if you make use of a CPAP for your sleep apnea. If you are in need of medical attention, it is important that the people helping you realize you have sleep apnea and use CPAP therapy. With your ID you can inform medical personnel about your sleep apnea and your CPAP device.

Drink one cup of caffeinated coffee a few hours before you go to sleep. It may seem silly to drink a caffeine drink at night, but this can actually help keep your throat open while you sleep. You may have to play around with what time you drink the coffee to avoid restlessness.

If you are a trucker who has sleep apnea, take precautions to stay safe on the road. First of all, get yourself properly diagnosed and treated. If your doctor prescribes a CPAP, use it. They are small and easily portable and can run on battery power if necessary. Try to stay fit and get regular sleep to keep your condition under control.

Make no mistake, sleep apnea is one of the most disruptive conditions a person can have, largely due to its ability to rob sufferers of the sound sleep they need to stay healthy. The best way to effectively deal with the condition is to understand it completely. Keep the information in this article handy in order to stay on top of this dangerous condition and reclaim peace of mind.

viagrasansordonnancefr.com
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні