Головний еколог Луцька пояснив, чому варто вирізувати дерева

0
-2
Головний еколог Луцька пояснив, чому варто вирізувати дерева
Головний еколог Луцька не проти вирізування дерев, якщо цього вимагає реконструкція вулиці.

Про це начальник відділу екології Луцької міської ради Анатолій Гламазда розповів в інтерв’ю «Волинь24».

Зі слів чиновника, вирізування рядових посадок дерев, таких як на вулиці Лесі Українки, суттєво не вплине на загальну кількість зелених насаджень у Луцьку.

«Звичайно, зменшення кількості дерев – це негативне явище, але особисто я думаю, що реконструкція вулиці – це добра справа і робити її треба. Якщо дерева стоять на заваді реконструкції вулиці, їх однозначно потрібно зносити. Якщо ви міняєте плитку чи паркет у себе вдома і місцями він затерся, а місцями ще нормальний, ви будете його частково залишати? Ні! Якщо зноситься, то зноситься все», - наголошує посадовець.

Анатолій Гламазда каже, що на вулиці Лесі Українки дерева вже старі та неестетичні, їх коріння підриває бруківку. Натомість в рамках реконструкції планується посадка такої ж, а то й більшої кількості дерев, ніж там було.

«Якщо одні дерева залишити, а інші зрубати і на їх місці посадити нові, це не буде гарно виглядати. Інша справа, що дерева почали рубати зненацька. Навіть я сам не знав. Спочатку треба було почепити банери з проектом реконструкції, пройти загальне обговорення, щоб люди знали, що і як робитиметься, а тоді вже починати вирізувати. Тут неправильний підхід», - додав головний еколог міста.

Читати повністю інтерв’ю з Анатолієм Гламаздою.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні