Статки, гроші і родина нового прокурора Волині

0
8
Статки, гроші і родина нового прокурора Волині
Знову львівський кадр, але з рівненським корінням. Своїх - "поки" не можна.

У суботу, 16 липня на Волинь прибув новий прокурор області. Представити його взявся Генпрокурор Юрій Луценко.

ХТО ВІН?

Киричук Максим Юрійович. Родом із Львівської області. До призначення на Волинь працював у Генпрокуратурі (старший слідчий в ОВС відділу з розслідування злочинів, скоєних працівниками прокуратури управління з розслідування у кримінальних провадженнях стосовно працівників прокуратури та інформаційної безпеки Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки Генеральної прокуратури України).

РОДИНА

Луценко доручив Киричуку самому розказати про себе: "Де родився, де служив, де сімя, "волнітєльний" момент по декларації і пару слів для знайомства".

Ось що повважав за необхідне розповісти Максим Киричук:

"Я народився 9-го травня 1980 року в Львові. Мій батько Киричук Юрій Анатолійович народився в Радивилові Рівненської області. Мати Киричук Олександра Степанівна народилася в Борщівському районі Тернопільської області.

Одружений, маю двоє дітей.

КАР’ЄРА

Починав трудову діяльність 2002 року в органах прокуратури Львівщини. Це було приблизно до 2011 року.

У квітні 2011-го почав працювати в органах прокуратури Київської області. Обіймав посади начальника слідчого відділу, прокурора слідчого відділу, начальника слідчого управління.

Далі був переведений в прокуратуру Закарпатської області, де працював начальником міліцейського відділу природоохоронним прокурором Тячівського р-ну".

"СТРАШНИЙ КАРАТЕЛЬ МАЙДАНУ"

Прокоментував Киричук і повідомлення у ЗМІ, які з'явилися у зв'язку з його призначенням. На прохання Луценка. Мовляв, "тут уже пишуть, що ти страшний каратель Майдану".

Тож, чим займався під час Революції гідності, будучи начальником слідчого відділу Київської області?

"Як ви бачите, не було жодних фактів, щоб слідчі органи прокуратури Київської області карали учасників Євромайдану. Взагалі претензій з приводу цього не було. Ми не здійснювали діяльність у цьому напрямку. Ми встановлювали злочинців, притягували їх до відповідальності. Фактів притягнення учасників Євромайдану взагалі не було. І ви ніде цього не знайдете", - відповів Максим Киричук.

У 2015-2016 рр. майбутній прокурор області обіймав посади в Генеральній прокуратурі.

ХАТИ І МАШИНИ

Сім'я у Львові. До Луцька перебиратися не має наміру. А от сам прокурор Волині мешкатиме в орендованому житлі.

Така, як відомо, вимога Луценка: жодних службових квартир.

У 2015 р. в його власності перебуває одна квартирау Львові.

"Придбана там-того року за рахунок того, що я продав квартиру, яка значилася в декларації 14-го року. Також я по спадщині отримав одну другу частину після смерті мого батька (він загинув в 2002 році, в мені тільки мати)", - розповів Максим Киричук.

Дружина прокурора області теж має однокімнатну квартиру і спільну частку в майні з батьками. Вона є власницею автомобіля Kia Picanto 2008 року і Honda CR-V. Саме на останньому авто їздить Максим Киричук. Honda CR-V 2007 року, "досить старенька, має десь 220 тисяч пробігу".

СТАТКИ

Видання "Прокурорська правда" деталізує доходи: зокрема, у 2014-му Киричук заробив трохи менше 148-ми тисяч гривень, його дружина - 18 тисяч. Станом на 2014-й у Киричука було дві квартири – одна на 79 м кв, а друга – придбана в 2014 році за 580 тисяч гривень площею 82 м кв.

Пізніше у розмові з волинськими атошниками Луценко зауважить, що прокурор мусив бути "чужим", тому наразі - львівський: "Зрозумійте. Своїх тут поки не можна".

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні