У луцьких тролейбусах з’являться дорогі пристрої для видачі квитків

0
4
 У луцьких тролейбусах з’являться дорогі пристрої для видачі квитків
Після двогодинного обговорення депутати погодились на встановлення у луцьких тролейбусах валідаторів – пристроїв для обліку пасажирів та видачі квитків.

Про це стало відомо у четвер, 30 червня, під час сесії Луцької міської ради.

Найдовшим на сесії виявилось обговорення проекту «Програми розвитку Луцького підприємства електротранспорту на 2016-2020 роки», яка передбачає чимало нововведень у роботу комунального підприємства.

Так, обранці громади гостро відреагували на пропозицію встановити у міських тролейбусах автоматизовану систему обліку пасажирів та видачі квитків вартістю 3,3 мільйона гривень. Зокрема, вони пропонували винайняти більшу кількість контролерів або ж видати пільговикам спеціальні картки.

Натомість міський голова Микола Романюк вважає, що встановлення валідаторів просто необхідне, адже вони дозволять точно знати кількість звичайних пасажирів та пільговиків, а відтак – перешкодити розкраданню грошей на ЛПЕ. До слова, раніше заступник мера Сергій Григоренко заявив, що на підприємстві крадуть по 180-200 тисяч гривень на місяць.

Зважаючи на такі суми краденого, нова система обліку пасажирів може повністю окупитись за 2 роки.

Переконати обранців громади вдалось директору підприємства «Тернопільелектротранспорт» Тетяні Фурман. Жінка розповіла, що після встановлення валідаторів у тернопільських тролейбусах міська рада змогла визначити пікові навантаження у громадському транспорті, внести зміни до графіку руху, а також визначити точну кількість пільговиків.

Наразі в Тернополі квитки видають кондуктори з допомогою валідаторів. Зокрема, пільговим пасажирам видають так звані «нульові» білети після пред’явлення посвідчення. А зі зміною законодавства у місті планують повністю відмовитись від послуг кондукторів на користь автоматів.Прийти до цього сподіваються і в Луцьку.

Зауважимо, що окрім встановлення автоматизованої системи оплати проїзду, програма розвитку ЛПЕ передбачає технічне переоснащення підприємства, оновлення транспортного парку, реконструкцію та оновлення контактної мережі, капітальний ремонт і реконструкцію виробничих та адміністративних будівель. Всього на це планують витратити понад 157 мільйонів гривень.

Депутати затвердили проект програми, але відправили на доопрацювання розділ про фінансові показники.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні