--> Працівники ЛПЕ щодня привласнюють тисячі гривень, - заступник мера | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Працівники ЛПЕ щодня привласнюють тисячі гривень, - заступник мера

0
-2
Працівники ЛПЕ щодня привласнюють тисячі гривень, - заступник мера
У Луцькраді пропонують встановити у міських тролейбусах автоматизовану систему обліку пасажирів, тому що наразі працівники крадуть по 200 тисяч гривень на місяць.

Про це стало відомо сьогодні, 23 червня, під час засідання бюджетної комісії міської ради.

Заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко розповів, що за неофіційними даними, на Луцькому підприємстві електротранспорту щодня розкрадається близько 5-7 тисяч гривень на день, на місяць – 180-200 тисяч.

Щоб вирішити цю проблему в рамках програми розвитку ЛПЕ на 2016-2020 роки, посадовець пропонує встановити автоматизовану систему оплати проїзду з допомогою валідаторів (приладів для перевірки документів на електронних носіях)та електронних квитків, осучаснити систему оповіщення пасажирів та диспетчерського контролю. На думку чиновника, ця система допоможе знати точну цифру пільговиків та пасажирів загалом, а отже – знати, скільки ж заробив той чи інший тролейбус за день.

Встановлення нового обладнання та виготовлення пластикових карток для пільговиків обійдеться міському бюджету у 3,3 мільйона гривень. Однак, заступник мера вважає, що нововведення окупить себе за 2 роки, зважаючи на сучасні темпи розкрадання.

Чиновник каже, що таку систему уже встановили у Тернополі і вона допомогла місту не лише порахувати пасажирів, а й визначити пікові навантаження та правильно сформувати графіки руху. Як наслідок, місцеве підприємство змогло ще й зекономити електроенергію. В перспективі у Тернополі планують взагалі відмовитись від кондукторів на користь електронної системи видачі квитків.
Сергій Григоренко переконаний, що до цього з часом може прийти і Луцьк.

Однак, присутні депутати не надто оптимістично сприйняли запропоновану ініціативу, зазначивши, що пільговиків можна порахувати в інший спосіб, а перевірки повинні проводити контролери.

Зрештою, члени комісії не підтримали проект програми в цілому, але внесли зміни до проекту рішення та скоротили термін її дії до двох років. Втім, остаточне рішення, як завжди, за сесією.

Зауважимо, що окрім встановлення автоматизованої системи оплати програма розвитку ЛПЕ передбачає також технічне переоснащення підприємства, оновлення транспортного парку, реконструкцію та оновлення контактної мережі, капітальний ремонт і реконструкцію виробничих та адміністративних будівель. Всього на це планують витратити понад 157 мільйонів гривень.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні