Луцькі чиновники хочуть судитись з державою через пільговиків

0
-9
Луцькі чиновники хочуть судитись з державою через пільговиків
Якщо до наступного року в Кабміні не передбачать фінансування пільгового перевезення громадян, Луцька міська рада подасть позов до суду на державу.

Про це заступник міського голови Сергій Григоренко заявив сьогодні, 22 червня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва.

Заступник мера повідомив, що Луцька міська рада готується подати до суду на державу в особі Кабміну через невиконання своїх зобов’язань щодо компенсації витрат на перевезення пільговиків. Останніх у Луцьку, до речі, 50 тисяч. До того ж міським транспортом користується багато мешканців інших міст та сіл. Так, близько 30-40% людей, які безкоштовно їздять у луцьких тролейбусах, не живуть у місті.

За словами чиновника, міська рада може «з натяжкою» профінансувати перевезення лише 15% найбільш незахищених місцевих пільговиків (наприклад, інвалідів першої групи), не кажучи вже про пільговиків з інших міст та сіл.

«50 тисячам потрібно віддати весь бюджет розвитку. А якщо таке зробити, тоді нічого не можна буде будувати, нічого розвивати – вакханалія буде!», - наголосив Григоренко.

Посадовець зауважив, що після того, як держава відмовилась фінансувати пільгове перевезення громадян, міська рада змушена забирати кошти з інших статей, аби компенсувати витрати. Зокрема, через це зменшується фінансування ремонту доріг.

Чиновник визнає, що шанси отримати державні кошти цьогоріч «нульові». Однак, якщо цього не станеться і з початку наступного року, міська рада подасть до суду та перестане возити немісцевих пільговиків безкоштовно, а луцьким встановить ліміт у 4 безплатні поїздки на день.

«В 2017 році ми готові до радикальних дій, навіть до поїздок до Кабміну з трудовим колективом. Нам не компенсовують витрат, а ми маємо возити пільговиків зі всієї України!», - обурюється заступник мера.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні