Чому потрібно автоматизувати склад та логістику та як це зробити у сучасних реаліях?*

0
Чому потрібно автоматизувати склад та логістику та як це зробити у сучасних реаліях?*

Автоматизація складу та логістики стає необхідною для компаній, які активно розвиваються, масштабуються та планують продовжувати це робити. Наприклад, якщо компанія до цього мала невеличкий склад, а потім переїхала у приміщення де площа понад 1000 м2, то уникнути хаосу дуже складно. Те саме можна сказати й про логістичні компанії чи окремі відділи, які спочатку відправляли по кілька посилок в день, а згодом ця цифра перевищила сотні чи навіть тисячі. Без диджиталізації та оптимізації робочих процесів звісно ж не обійтися. І на щастя сьогодні автоматизувати склад та логістику цілком можливо завдяки спеціальним програмним забезпеченням та обладнанню, яке можна замовити як від іноземних, так і від вітчизняних розробників. 


Які переваги має автоматизація складу та яке обладнання для цього підходить? 

Автоматизація складу https://uislab.com/uk/ означає, що деякі операції більше не залежатимуть від людини. Не виконуватимуться вручну, а автоматично, й відповідно не залежатимуть від людського фактора через який компанії часто отримують неточності у звітах і роботі загалом. 

Ось, які переваги має автоматизація складу: 


 

  1. Підвищення ефективності роботи даного відділу: спеціальне програмне забезпечення та супутнє обладнання дозволяють оптимізувати процеси інвентаризації, комплектації замовлень, прийому, зберігання та відвантаження товарів.
  2. Зниження витрат: інвестиції в автоматизацію окуповуються протягом першого року експлуатації завдяки скороченню витрат на робочу силу, завдяки мінімізації помилок та й загалом можливості швидше та якісніше виконувати більші обсяги роботи.
  3. Збільшення доходів  та активний розвиток бізнесу: завдяки більш ефективній роботі компанія може посилити свою конкурентоспроможність і залучити більше клієнтів, чи укладати договори про співпрацю з більшою кількістю замовників/партнерів.

 

Сьогодні кращим продуктом для автоматизації складу ж WMS система. Вона має всі ті функції, які необхідні власникам великих складів, де щоденно відбувається безліч операцій та через які циркулює сотні найменувань продукції чи вантажу. 

 


Серед особливостей WMS системи:


  1. Інтегрована інфраструктура: дане програмне забезпечення поставляється разом із принтерами, сканерами штрих-кодів та іншим необхідним обладнанням. За потреби розробник може надати навіть комп’ютерну техніку, хоча обладнання чудово працює на будь-яких ПК. 
  2. Багатофункціональність: система дозволяє проводити автоматичну інвентаризацію, комплектацію замовлень, здійснювати контроль за продуктивністю працівників та багато іншого. Вона охоплює безліч процесів та суттєво спрощує їх виконання і контроль.
  3. Простий інтерфейс. Освоїти програму дуже легко, для цього співробітникам достатньо пройти короткий інструктаж. Це також суттєво спрощує процес прийому нових працівників. Жодних довготривалих навчань більше не потрібно. 

 


Програма окуповується протягом першого року експлуатації, що апріорі робить її вигідною інвестицією. 

Автоматизація логістики: чому це потрібно та як реалізувати

Для оптимізації логістики та доставки рекомендується використовувати систему TMS. Це теж програмне забезпечення, яке також постачається з супутньою інфраструктурою. 

 

Серед особливостей TMS системи: 

 

  1. Кастомізація: програмне забезпечення створюється за індивідуальним технічним завданням, враховуючи потреби компанії. Тобто якщо мова про гігантського логістичного оператора та невеликий супермаркет з власним відділом доставки, то для них потрібні різні типи систем, з різним набором функцій. 
  2. Відмова від паперової документації: мова не лише про усі звіти та дані, які зберігаються в електронному форматі, а й про маршрутні листи, які відтепер будуть в електронному форматі та можуть переплановуватись в режимі реального часу.
  3. Контроль за продуктивністю кур’єрів: програма дозволяє відстежувати роботу кур'єрів та оптимізувати їхнє завантаження. Так зникають простої, або навпаки накладки, якщо кур’єрів в компанії менше ніж це потрібно. 

 

Також TMS система дозволяє компаніям пропонувати своїм клієнтам унікальні опції, наприклад, доставку у в межах конкретного часового вікна. 

Яке ще обладнання буде корисним на складах та у логістичних центрах?

Крім WMS та TMS, компанії, можуть скористатися додатковим обладнанням, таким як:

 

  • Устаткування PTL: підходить для візуального сортування комплектуючих та готових замовлень;
  • автоматичні сортувальні лінії: для сортування вантажів;
  • комплекс Metrix: для автоматичного зважування вантажів.

 


Всі ці продукти сприяють прискоренню багатьох процесів на складі та в логістиці, збільшуючи ефективність та конкурентоспроможність бізнесу.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні