Чи можуть росіяни почати новий наступ на півночі України

0
Чи можуть росіяни почати новий наступ на півночі України
Ознак підготовки окупантів до спроби наступу на півночі поки що немає.

Про це одноголосно заявляють представники Сил оборони в коментарі LIGA.net.

Так, речник Національної гвардії Руслан Музичук запевняє, що ударних угруповань на території Білорусі або суміжних областей Росії вздовж кордону з Україною не спостерігається.

Як зазначає речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко, у Росії є певне угруповання навпроти Чернігівської, Сумської та Харківської областей, але їх поки що недостатньо, щоб здійснити повторне і масштабне вторгнення в Україну.

Як пояснив військовий експерт Олександр Коваленко, йдеться про військове угруповання для прикриття 700 км кордону з Україною, чисельність якого становить близько 30 000 осіб

"Зараз там немає формування, яке можна використати для вторгнення. Вони не можуть впоратися з РДК і Легіоном Свобода Росії - навіть для цього не вистачає людей", - стверджує він.

Однак додаткового ресурсу для формування ударного угруповання і наступу на ще одному напрямку росіянам ніде взяти, додає експерт Defense Express Іван Киричевський.

Наразі можна виокремити шість умовних напрямків активних дій російських військ: Херсонський, Запорізький, Куп'янсько-Лиманський, Новопавлівський (колишнє Мар'їнське), Бахмутський та Авдіївський, перераховує він. Там зібрано, за підрахунками експерта, близько 500 000 військовослужбовців, між якими потрібно розподілити озброєння, пальне та інші ресурси.

"Немає в росіян зайвих 50 000 військовослужбовців, щоб їх послати в атаку на Чернігівську область", - переконаний аналітик.

Єдине, на що росіянам вистачить сил - заходити в Україну на незначну глибину диверсійно-розвідувальними групами, каже Коваленко. Але активність ДРГ у прикордонних областях - це практично буденність.

Прориви ДРГ відбуваються не щодня, але досить часто, уточнює Демченко.

"Найактивнішим напрямком тут залишається Сумська область. Активність ворожих ДРГ фіксують і в Харківській області. У Чернігівській таких спроб спостерігається менше. Але в будь-який момент ворожі ДРГ можуть з'явитися і там також", - зазначає він.

Водночас Сили оборони постійно проводять заходи, зокрема - загальні, спрямовані на посилення північних кордонів. Йдеться і про посилення присутності, і про побудову фортифікаційних споруд, зазначає речник Національної гвардії Руслан Музичук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні