Деяким українцям заборонять переказувати гроші на карту

0
Деяким українцям заборонять переказувати гроші на карту
Національний банк України працює над новим законопроєктом, згідно з яким українцям можуть обмежити грошові перекази на карту.

Про це повідомив народний депутат, голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев в інтерв'ю Укрінформ.

Згідно зі словами нардепа, торкнеться обмеження тих, хто зловжив "аномальними операціями" і не торкнеться практично 99% безготівкових операцій.

Він також додав, що "аномальними" операціями називають ті, які використовуються для торгівлі:

● наркотиками

● нелегальним спиртом і тютюном

● послугами ігрового бізнесу

"Це великі злочинні "бізнеси", які намагаються залучити до своїх схем багатьох фізичних осіб", - пояснив нардеп.

До того ж, в Україні є випадки, коли пенсіонер отримує на картку від 100 незнайомих людей різні суми, що говорить про залучення особи до протиправної діяльності.

"На жаргоні злочинців це називається "дропер", коли пенсіонер віддає свою картку начебто "в оренду" і за невеликий відсоток акумулює на ній надходження від невідомих людей, а потім перекидає ці кошти злочинцю. Це я як приклад навів, варіанти схем можуть бути різні. Таким ось операціям Нацбанк і пропонує протидіяти. Система безготівкових розрахунків не може використовуватися для злочинної діяльності, це очевидно. Тому позиція НБУ для мене абсолютно зрозуміла", - резюмував Гетманцев.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні