Народне свято 9 лютого: 4 головні заборони сьогодні

0
Народне свято 9 лютого: 4 головні заборони сьогодні
Православна церква України 9 лютого за новим стилем вшановує пам'ять мученика Никифора з Антіохії та преподобного затворника Панкратія Києво-Печерського. За старим стилем сьогодні вшановували проповідника Іоанна Златоуста.

Про це пише Уніан.

В українців кінець лютого був важким періодом, коли вже закінчувались запаси продовольства, а ціни на хліб і дрова різко піднімалися. У свято сьогодні чоловіки їздили на ринок і ярмарків, закуповували припаси і везли додому на возі.

Українці в це народне свято займалися виготовленням взуття. З лика верби, липи, в'яза плели личаки, а зі свинячої шкіри робили постоли. У кожному регіоні України були свої традиції прикрашання взуття. Добре розвиненим це мистецтво була на Гуцульщині, де личаки надягали зверху на вовняні або шкіряні онучі.

Свято 9 лютого - вдалий день для покупки нового взуття. Куплена пара довго прослужить. Також день Панкрата вважається щасливим для лікування хронічних хвороб.

Селяни присвячували день роботі в хліві та сараї - чистили загони, утеплювали стіни, перевіряли полиці з консервацією. У цей день займалися ремонтом і лагодженням садово-городнього інвентарю. Люди вірили, що якщо заздалегідь підготувати інструменти, то вони вірно прослужать до кінця посівного сезону. Дачники для загартовування виносили на мороз насіння для майбутнього посіву.

За старим стилем в народне свято 9 лютого запалювали вогонь в печі, який називали Златоустів вогонь. Для нього особливим чином нарізали поліна і скіпи. Люди вірили, що відпочинок біля багаття в Златоустів день принесе людині міцне здоров'я.

9 лютого - знак Зодіаку
Народжена 9 лютого людина за знаком Зодіаку - Водолій. Іменинники цього дня за характером активні, творчі, енергійні. У них багата уява і незвичайні захоплення. Ці люди люблять подорожі і пригоди, але найщасливіше відчуваю себе вдома з сім'єю.

Народжені сьогодні люди дуже талановиті у своїй сфері діяльності, але не вміють дбайливо поводитися з грошима.

Що не можна робити 9 лютого
Мити голову сьогодні - до проблем з пам'яттю.

Заборонено піднімати будь-які предмети з землі. На них може бути псування.

Не применшуйте заслуги і досягнення дітей, інакше вони припинять старатися.

Невдалий день для нових починань.

Прикмети погоди 9 лютого
Існують такі прикмети про погоду в цей день:


Свині неспокійно поводяться - до погіршення погоди.

Якщо вдарить мороз, то холоди ще довго триватимуть.

Скло запітніли - до відлиги.

Якщо протягом дня часто змінюється погода, то березень буде мінливим.

Вночі навколо місяця з'явилися кола - до сильного вітру.

Важливо відзначити, що в наш час клімат дуже змінився, і не всі давні прикмети для нас актуальні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні