Стало відомо, хто вигадав «Привида Києва»

0
Стало відомо, хто вигадав «Привида Києва»
Образ "Привида Києва" – міфічного льотчика-аса, що збивав російські літаки на початку повномасштабного вторгнення під час захисту столиці – придумала прес-служба Сухопутних сил ЗСУ, щоб протистояти російській пропаганді.

Про це розповів речник Сухопутних сил Ілля Євлаш в інтерв’ю Укрінформу.

"Наша команда придумала "Привида Києва", у кожному разі, я був у кімнаті, на початку лютого, якраз під час повномасштабного вторгнення. Тоді Сергій Володимирович Череватий запропонував, що треба створити образ месника, народного героя, уособлення людини, яка є асом і може нищити", – пригадав Євлаш.

За його словами, тоді у Мережі гуляло багато відео, як наші Повітряні сили, тактична авіація завдають ударів по російських літаках, збиваючи їх. А Володимир Фітьо (начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ) запропонував назвати його "Привид Києва".

Це підхопили новини, зокрема Національний марафон, і чутки про "Привид Києва поширилися.

"Перший раз, другий раз ми поставили, вже на третій-четвертий рази "Привид Києва" почав жити своїм життям. Ну, основне завдання було – просто бити ворога і деморалізувати, дестабілізувати його всіма можливими і неможливими каналами і шляхами.

І ми тоді ніби видумували і робили нестандартні, асиметричні речі, які нам і дали перевагу. У перші дні ми інформаційно російську пропагандистську армію досить сильно покарали", – підсумував Ілля Євлаш.

Нагадаємо, у 2022 році, у статті у The Times стверджувалося, що легендарний "Привид Києва" – це Герой України майор Степан Тарабалка.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні