Помер відомий український дипломат

0
Помер відомий український дипломат
У віці 67 років помер відомий український дипломат, уродженець Закарпаття та колишній консул України в Гамбурзі Василь Марущинець.

Про це повідомили в Білківській сільській раді.

Василь Іванович Марущинець народився в селі Великий Раковець, що на Закарпатті. Свого часу очолював Іршавську районну організацію Народного Руху України, особисто знався з В’ячеславом Чорноволом.

Певний період був сільським головою у В. Раковці. В його біографії також значиться чималий досвід дипломатичної роботи. Був секретарем Посольства України в Німеччині, консулом України в Гамбурзі.

Саме під час перебування на посаді консула України в Гамбурзі, в 2018 році, Василь Марущинець потрапив у скандал із антисемітськими висловлювання в соціальних мережах. Тоді МЗС звільнило Марущинця з посади консула в Гамбурзі. Проте, через рік Василь Марущинець, який був звільнений через антисемітський скандал, через суд поновився на посаді й отримав понад 230 тисяч гривень компенсації.

Василь Марущинець також мав музичні захоплення. Самотужки навчився грі на баяні, скрипці, гітарі. У 2019 році, в рамках президентських виборів, переміг у всеукраїнському конкурсі "Народний президент".

«Відійшла у засвіти людина з великої літери, непересічна особистість, щирий патріот України Марущинець Василь Іванович. Він власним прикладом довів, що завдяки копіткій праці над собою можна досягти омріяних висот навіть тоді, коли ти – простий сільський хлопець», – зазначили у сільраді.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні