Мобілізація в Україні може бути під загрозою

1
Мобілізація в Україні може бути під загрозою
Добровільно до військкоматів приходить близько 20% військовозобов'язаних. Якщо не вручати повістки на вулицях, мобілізація в Україні може бути під загрозою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на керівника Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександра Тіщенка.

"Добровільно до військкоматів приходить десь близько 20% (половина з яких контрактники) від планового завдання, яке ми маємо виконати. Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою", - розповів Тіщенко.

Він нагадав, що прихід до ТЦК не є автоматичною відправкою до війська. Адже це ціла низка процедур, а також медичний огляд. І ті, хто мають законні підстави, по стану здоров’я або інших причин не бути мобілізованими, точно не потраплять до армії.

"Буває, що вручають людині повістку на вулиці, вона приходить до ТЦК, а виявляється у неї троє дітей чи інвалідність. Питаєш, то чого ж не прийшли та не поновили дані, а у відповідь: "Я боюся". Інвалідність, як і сімейні обставини, - це точно повне право на відстрочку", - пояснив керівник військкомату.

Тіщенко також прокоментував мобілізацію штатних працівників підприємств.

"Потрібно зрозуміти, якщо наших військових не буде достатньо для оборони, то завтра на ці підприємства, прийдуть господарями буряти та "кадирівці". Чи буде цим працівникам тоді важлива доля їх підприємств? Наш пріоритет - це забезпечення обороноздатності держави та народу України", - зазначив він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пішли вони на уй з їхньою дискримінаційною могилізацією
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні