Що треба зробити, щоб платити за електрику вдвічі менше

0
Що треба зробити, щоб платити за електрику вдвічі менше
Українці можуть вдвічі скоротити суми у платіжках за електроенергію. Для цього необхідно встановити двозонний лічильник та використовувати правила енергоефективності.

Про це йдеться на сайті Держагентства з питань енергоефективності.

Значної економії можна досягти, правильно вибираючи техніку. Наприклад, холодильник такого класу споживатиме на 30-50% менше електроенергії, ніж пристрій такого самого обсягу марки "В".

Почати можна із заміни всіх ламп на енергоефективні. Датчики руху – можливість заощаджувати електроенергію, коли вона не потрібна. У багатоквартирних будинках їх необхідно встановити у коридорах, під'їзді, сходах та інших місцях спільного користування. У приватному будинку – біля дверей та у дворі.

Режим очікування для комп'ютера є доречним, якщо залишати його на кілька хвилин, а не на всю ніч. Варто вимикати пристрої, якими ніхто не користується. А ще краще – вимикати взагалі штекер із розетки. Це не лише дасть змогу заощадити електроенергію, а й убереже пристрої від впливу можливих перепадів електроенергії. Можна також встановити автоматичні вимикачі.

"Прості побутові речі часто зберігають значну кількість газу та електроенергії. Наприклад, холодильник має розташовуватися подалі від плити, нагрівача, колонки або бойлера, батареї та прямих сонячних променів, а сучасні пристрої для приготування їжі, наприклад, мультиварки, дають можливість готувати 2-3 страви одночасно, що зберігає як газ, так і електроенергію", – йдеться у повідомленні Держагентства.

А щоб удвічі скоротити сам тариф, треба перейти на двозонний. Для цього варто встановити двозонний лічильник (ціна становить близько 2-3 тис. грн) та підключити його. Для цього зверніться до свого постачальника струму. Найчастіше великі компанії пропонують свої послуги: вже готові енергоефективні набори.

Двозонний лічильник дає змогу в період з 23 вечора до 7 ранку платити за світло за тарифом 1,32 грн за кВт*год. А вдень за звичайним тарифом. Водночас важливо використовувати енерговитратні прилади у нічний період.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні