Чому росіяни б'ють по Україні ракетами «Кинджал»

0
Чому росіяни б'ють по Україні ракетами «Кинджал»
Росія вважає, що тисне і на Україну, і на Захід, запускаючи по Києву ракети "Кинджал". Окупанти вважають, що ці ракети неможливо збити.

Про це заявив представник ГУР Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

Втім, сьогодні українська ППО вміє чудово впоратися із "Кинджалами".

"Росіяни все-таки вважають, що це зброя, використання якої здійснює тиск не тільки на нас, а й на європейську спільноту. Воєнна розвідка неодноразово фіксувала в ході тренувальних польотів МіГ-31К (це носії "Кинжала") на території Білорусі відпрацювання питань пусків ракет не тільки по території України, а й по території Польщі, Німеччини. А це один із елементів шантажу та тиску на міжнародну спільноту, щоби вони обмежили, а то й навіть взагалі припинили підтримку нашої держави", - сказав Скібіцький.

При цьому представник ГУР заявив, що у Росії не так багато "Кинджалів". Хоч виробництво і є, проте у "Кинджалах" дуже багато іноземних компонентів.

"Десь порядка п'ятидесяти компонентів електронної бази, що знаходяться в цих ракетах, іноземного виробництва. І обмеження постачання їх на територію Російської федерації призведе до того, що буде обмежене виробництво цих ракет. Ми зараз дуже активно працюємо над цим, працюємо з нашими партнерами, щоб не дозволити Росії налагодити, а тим паче – збільшити виробництво високоточної зброї", - сказав він.

Росіяни вже встигли вичерпати запаси іноземних компонентів для виробництва цих ракет.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні