Корупційний скандал: скільки переплатила «Укрнафта» за труби Пінчука

0
Корупційний скандал: скільки переплатила «Укрнафта» за труби Пінчука
Фірма Пінчука продала «Укрнафті» імпортні труби за ціною у півтора рази більше, ніж було до повномасштабного вторгнення.

Про це передають «Наші гроші».

Найбільшим тендером минулого тижня на Prozorro стала закупівля насосно-компресорних труб для «Укрнафти» вартістю 282 млн грн. Постачальником без конкурсу обрано ТОВ «Інтерпайп Україна» Віктора Пінчука.

«Замовлено спеціальні труби для видобутку згідно вимог API Spec 5CT June 2018. Напередодні вторгнення, у лютому 2022 року, подібні труби у того ж «Інтерпайпу» купувало «Укргазвидобування». Тоді газовики купували труби з муфтами тієї ж групи міцності N80 і того ж розміру 73,02х5,51», – йдеться в повідомленні.





«Укрнафта» купує труби Пінчука за приголомшливими цінами фото 1
«Укрнафта» купує труби Пінчука за приголомшливими цінами фото 2
Проте зазначається, що є і відмінності. Одна із них полягала в тому, що зараз труби для «Укрнафти» мають бути з висадженими назовні кінцями. А друга відмінність у ціні.

«На початку 2022 року фірма Пінчука продала «Укргазвидобуванню» труби виробництва «Voestalpine» (Австрія) по 2 598 євро/т (по курсу Нацбанку на дату аукціону). А у закупівлі «Укрнафти» 2023 року фірма Пінчука продала імпортні труби по 3900 євро за тону. Тобто остання ціна у півтора рази більше, ніж було вторгнення для без висаджених назовні кінцями», – додали «Наші гроші».



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні