На Волині помер один з останніх ветеранів Другої світової війни. ФОТО

0
На Волині помер один з останніх ветеранів Другої світової війни. ФОТО
Помер один із останніх на Ковельщині ветеранів Другої світової війни Іван Турик із села Ситовичі Поворської громади, повідомив заступник голови Ковельської районної ради Андрій Броїло.

Свій бойовий шлях Іван Турик розпочав в лавах УПА. Про офіційне завершення тої війни боєць дізнався перебуваючи в складі військ Червоної армії на березі Жовтого моря в Порт-Артурі. Та війна для фронтовика так і не завершилась, адже він мріяв дожити до того часу, коли Україна стане вільною від московської навали.

Ветерану було майже 96 років. Та навіть у такому зрілому віці він був в строю. Іван Турик на пам'ять знав чимало творів з «Кобзаря» Шевченка. Добре, до деталей, пам'ятав про свої перші бойові повстанські пригоди, про довгі фронтові дороги. Ще минулого літа журився на неслухняність пальців рук, а так би неодмінно застосував набуте в УПА кравецьке мистецтво, аби шити нашим українським захисникам військову амуніцію.

Пройшов не одну сотню кілометрів фронтових доріг: на Волині помер ветеран Другої світової війниПройшов не одну сотню кілометрів фронтових доріг: на Волині помер ветеран Другої світової війни
«Пройшовши не одну сотню кілометрів воєнних доріг, побувавши в багатьох країнах, все ж казав, що своя земля наймиліша та найгарніша. Тож нехай вона буде пухом для ветерана», – йдеться в дописі.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: без коментарів
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні