Який буває картон та де його взяти*

0
-4
Який буває картон та де його взяти*
Картон – вид цупкого паперу, багаторівневий матеріал, де волокна відіграють важливу роль, створюючи безліч рівнів. Волокно надає картону особливі властивості: щільність, товщину, пухкість, жорсткість, від яких залежать виробничі здібності картону до фальцювання, а також можливості тримати форму.

Картон за застосуванням поділяють на:

  • пакувальний;

  • поліграфічний;

  • харчовий.



Пакувальний картон застосовується для виготовлення тари та упаковки, що визначає основні вимоги до матеріалу: висока жорсткість, каркасність, бар'єрні властивості, міцність.

Структура пакувального картону включає кілька шарів:

  • нижній - виготовляється з якісної сировини;

  • середній - товстий шар, що виробляється з дешевої сировини (макулатура, відходи виробництва);

  • верхній - виготовляється з якісної сировини;

  • крейдований - в основному один або два шари крейдування.


Використання більш дешевої сировини в середньому шарі дозволяє зберегти необхідні бар'єрні властивості картону, знизивши його вартість, а змовити картонні коробки в Ужгороді за помірною ціною ви можете на сайті https://evopack.com.ua/de-zamovyty-kartonni-korobky-v-uzhgorodi/.

Поліграфічний картон використовується для виробництва багатобарвної продукції, що вимагає високої якості друку: папки, брошури, дорога подарункова упаковка і т.д. Цей тип картону не повинен мати таку жорсткість, як пакувальний. В першу чергу він відрізняється високою якістю друку завдяки зовнішньому крейдованого шару або двосторонньому крейдуванні.

Харчовий картон застосовується для виготовлення одноразового посуду: тарілки, таці, склянки і т. д. В основному йде крейдований, фольгований та ламінований.




Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні