В Україні дозволили затримувати громадян без пояснення

1
-6
В Україні дозволили затримувати громадян без пояснення
Закон, яким Верховна Рада дозволила правоохоронним органам під час воєнного стану затримувати громадян без пояснення не на 3, а на 9 діб, набрав чинності, пише APNEWS.

Закон про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу було прийнято 14 квітня та набрало чинності 1 травня.

Відповідно до закону, термін затримання особи без рішення слідчого судді, суду або ухвали керівника органу прокуратури під час дії військового стану не може перевищувати 216 годин (тобто 9 діб) з моменту затримання.

Затриманий до рішення суду, але не пізніше 9 діб з моменту затримання повинен бути звільнений або доставлений до слідчого судді, суду або керівника органу прокуратури для розгляду клопотання про обрання щодо його запобіжного заходу.

Строк дії ухвали слідчого судді про утримання під вартою або постанови керівника органу прокуратури про утримання під вартою, прийнятого відповідно до вимог та з урахуванням обставин, може бути продовжено до одного місяця керівником відповідного органу прокуратури за клопотанням прокурора або за клопотанням слідчого, погодженим з прокурором.

Строк утримання під вартою може тривати неодноразово в межах строку досудового розслідування.

У разі закінчення строку дії ухвали суду про утримання під вартою та неможливості розгляду судом питання про продовження строку утримання під вартою в установленому законом порядку, обраний запобіжний захід у вигляді утримання під вартою вважається продовженим до вирішення відповідного питання судом, але не більше ніж на два місяці.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Instagram.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це що, початок репресій?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні